Dolar

32,4764

Euro

34,8291

Altın

2.471,42

Bist

9.530,47

Yüksekova'da yasak kısmen kalktı

Hakkâri Valiliği, PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle Yüksekova'da uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığını duyurdu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 17:12:49

Yüksekova'da yasak kısmen kalktı

AA'nın haberine göre; Hakkâri Valiliği'nden yapılan açıklamada, PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle Yüksekova'da uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı duyuruldu. Sokağa çıkma yasağının ilçe merkezi, Vezirli köyü ve Çeminli mezrasında 30 Mayıs 2016'dan itibaren, her gün sabah 06.00'dan akşam 20.00'ye kadar kısmi zamanlı olarak kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler de kullanıldı:

"Yüksekova ilçemizde vatandaşlarımızın güvenliği için uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle 14 Mart 2016 tarihinden itibaren eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verildiği için öğretmen ve öğrencilerimiz idari izinli sayılmıştır. 30 Mayıs 2016 Pazartesi gününden itibaren kaldırılacak kısmi yasak ile birlikte eğitim ve öğretime kaldığı yerden devam edilecektir. Sokağa çıkma yasağı sürecinde vatandaşlarımızın sağlık, gıda, ilaç vb ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınmış, yaklaşık 2 bin civarında vatandaşımızın güvenli bir şekilde bölgeden tahliyesi sağlanmış ve herhangi bir sorun yaşanmamıştır." 

YÜKSEKOVA'YA KENTSEL DÖNÜŞÜM

Valiliğin açıklamasında kentsel dönüşüm yapılacağı belirtildi:

“Yakın bir zaman içinde sokağa çıkma yasağı kaldırılacaktır. Bundan sonra sıra, yaraları sarmaya, vatandaşlarımızın ekonomik, sosyal, kültürel anlamda kalkınması ile yatırım, üretim ve istihdama yönelik çalışmalarla daha iyi bir yaşam kalitesine kavuşmasına ve yapılacak kentsel dönüşüm ile daha güzel bir çevre, daha güzel bir ilçe oluşturmaya gelmiştir.”

ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARI

Açıklamada, vatandaşların mağduriyetinin ivedilikli giderilmesi amacıyla ilçede terörden dolayı zarar gören konutlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına başlandığı vurgulandı:

"Yapılacak hasar tespitlerinin ardından ilçemizde 10 bin lira ve altında zararı olan binaların zararları ile ilgili tespit çalışmaları sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından hemen sonra hızlı bir şekilde yapılacaktır. 10 bin lira ve üzeri zararı olan binalarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız vatandaşlarımıza yönelik öncelikle uygun konut vermek veya başka alternatifler geliştirmek ve bunları vatandaşlarımızla paylaşarak en güzelini yapmak için çalışmalara başlamıştır. Vatandaşlarımızın eşya zararlarıyla ilgili ödemeler de tespit çalışmalarından sonra ivedi bir şekilde yapılacaktır.

İlçemizde çocuklarımızın eğitimlerine en kısa zamanda başlanılacak olup, zarar gören okullarımız hızla onarılacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca zarar gören camilerimizin onarımları en kısa sürede tamamlanacaktır. İlçemizde TOKİ tarafında konut yapımı için rezerv arazi oluşturma çalışmaları devam etmektedir. İlçemizde içinde parklar, oyun sahaları, taziye evleri, sosyal donatı alanları, camiler, okullar, gençlik merkezleri vb. konforlu bir yaşam için gerekli tüm donanımların yer alacağı yeni bir imar planı çalışması Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca hızla yürütülmektedir."

İlçe merkezinde sokağa çıkma yasağı 13 Mart'ta, Vezirli köyü ve Çimenli mezrasında ise 30 Mart'ta başlatılmıştı.

Haber Ara