Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

Yüksekova'da vatandaşlar evlerine dönmeye başladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı olarak kaldırılmasının ardından vatandaşlar, evlerine dönmeye başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-30 11:21:38

Yüksekova'da vatandaşlar evlerine dönmeye başladı

İlçede PKK mensuplarının kazdığı çukur ve oluşturduğu barikatların kaldırılması, huzur ve güven ortamının tekrar sağlanması amacıyla 13 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasıyla ilçeye dönüşler başladı.

Hakkari-Yüksekova karayolundaki Yeniköprü Jandarma Kontrol Noktasında araç yoğunluğu yaşandı. Güvenlik noktasında, vatandaşlar kimlik kontrolünün ardından ilçeye alınırken, polis ekipleri, PKK mensupları tarafından tuzaklanmış olası patlayıcılara karşı uyarıda bulundu.

hakkari

VATANDAŞLARDAN ÖRGÜTE TEPKİ

PKK'lılar tarafından tahrip edilen evlerin ziyareti sırasında gözyaşlarına hakim olamayan vatandaşlar, örgüte tepki gösterdi.

Öte yandan ilçedeki tahribatın giderilmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor. Ekipler, hasar gören elektrik ve su hatlarının onarılması için çalışmalarına devam ediyor.

İlçeye dönen vatandaşlara gıda yardımı yapan Kaymakamlık, ayrıca evlerine dönenlerin sosyal yardım ve zarar tespit müracaatlarını daha kolay yapabilmeleri amacıyla geçici müracaat büroları oluşturdu.

ESNAF

ESNAF İŞ YERLERİNİ AÇTI 

Esnaf da iş yerlerini açarak, temizlik çalışması yaptı.

Valilik yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağının ilçe merkezi ve Vezirli köyü ile Çimenli mezrasında her gün sabah saat 06.00'dan 20.00'ye kadar olan saatler arasında kısmi zamanlı olarak kaldırıldığını duyurmuştu.

Açıklamada ayrıca, "Ramazan ayı münasebetiyle kısmi zamanlı kaldırılacak yasak 5 Haziran 2016 günü itibariyle sabah saat 06.00'dan akşam saat 22.00'ye kadar olan saatler arasında belirlenmiş olup; diğer saatler arasında sokağa çıkma yasağı kısmi olarak devam etmektedir." ifadesi yer almıştı.

 

Haber Ara