Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Yüksekdağ: MHP eski günlerine özenmesin

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “MHP eski günlerine özenmesin. Eski çamlar bardak oldu' sözleriyle MHP'ye yüklendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-04 15:45:43

Yüksekdağ: MHP eski günlerine özenmesin

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, HDP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş arasında yaşanan "şerefsiz" polemiğine değinen Yüksekdağ şunları söyledi:

“Bu kadar akıl almaz bir seviye kaybı var ki. Bir yerde gittikçe seviye kaybeden siyasi merkezler birleşiyor. Bugün MHP'nin söylemiyle AKP'nin söylemini birbirinden ayıramazsınız. Düne kadar sarayı eleştiren, ona karşı muhalefet yürüttüğünü söyleyen bir siyasi yapının MHP'nin gerçek yüzü, gerçek kimliği bütün açıklığıyla ortaya çıkmıştır. Sanmasınlar ki Türkiye toplumu bu seviyesizleşmeyi görmüyor. Biz açıkçası son olarak söylenen sözlere cevap vermeyi kendi seviyemize yakıştıramayız. Çok büyük bir seviyesizliktir. Onlar cevabını 7 Haziran seçimlerinde halkımızdan aldılarsa bugün ve yarın da cevabı halkımızdan alacaklar. Çok esaslı bir cevap alacaklar. Biz MHP tabanının da vicdanlı ve hakkaniyetli, çözümden yana, kardeşlikten yana bir tutum geliştirebileceğini biliyoruz. HDP'ye, AKP tabanından oy verdiler. AKP'liler oy verdi. AKP yönetiminden İl ve İlçe yönetimlerinden değerli arkadaşlarımız partilerimize katıldı. 7 Haziran seçimleri arifesinde MHP'den bize oy veren, destek veren çok değerli insanlarımız oldu. Hepsinin desteği ve güveni başımız, gözümüz üstündedir. Onlar bize barış için, çözüm için oy verdiler. Onların güvenini asla ve asla boşa çıkarmayacağız. Onların bize verdiği vekaletin gereğini yapacağız. Bu cevap daha ne ki. Olabilecek bir erken seçim de ve sonrasındaki önümüzdeki süreçlerde bu seviyesiz sözlere en esaslı cevabı halkımız verecektir. Türkiye toplumunun ahlakına güveniyoruz.”

“MHP ESKİ GÜNLERİNE ÖZENMESİN”

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin dün "Boğaz'da, yalılarda viskisini yudumlayıp, oyunu HDP'ye veren şerefsizler" çıkışının ardından, Bahçeli'nin siyasi danışmanı Metin Özkan'ın, "3 bin kişilik liste var" açıklamalarına ilişkin değerlendirme yapan Yüksekdağ, “Çok açık bir tehdittir ama bunlar boş tehditlerdir. MHP eski günlerine özenmesin. Eski çamlar bardak oldu. Eski komandoluk günleri, eski maşalık bir kirli siyasetin maşası olma günleri artık onlar için parlak bir siyasi geleceğin önünü açamaz. MHP hiçbir zaman zaten bağımsız, müstakil, kişiliği sağlam bir duruş gösterememiştir. Hep bir şeylerin parçası ve maşası oldu. Bugün de AKP tarafından kullanılıyor. MHP'ye oy veren insanlara, gençlere yazıktır. AKP tarafından kullanılmaya izin vermesinler. Kendilerini saraya kullandırtmasınlar. ‘Bin kişilik liste' bunlar çok ucuz yaklaşımlardır. Yıllar boyunca defalarca bu tip sözler söylendi. Nice listeler açıklandı, nice listeler ifşa oldu. Bugün sonuç ortadadır. Türkiye'nin yeni gücü bütün bu süreçleri, bütün bu tehditleri aşarak, özgür ve bağımsız, müstakil bir duruş ortaya koymuştur. Biz nice günleri aştık geçtik, bugün de bu tehditlerin karşılığının olamayacağını bilsinler. Bu tehditleri savuranların kendi acizliği ve kendi çaresizliğinin ürünüdür bunlar” ifadelerini kullandı.

10 günden bu yana 13 YPG'linin cenazesinin sınırda bekletildiğini iddia eden Yüksekdağ, şöyle devam etti:

“Cenazeler sınırdan geçirilip kendi yurtlarında toprağa verilemiyor. Cenazeye işkence eden, bu dünyada da insan öbür dünyada da insan, suçların en büyüğü olan bir fiili siyasi iktidar gözünü kırpmadan uygulayabiliyor. Çatışmanın yarattığı gerilimi aşmanın koşulları elbette ki hepimiz açısından vardır. Biz bu çatışma ve savaş halinin aşılabileceğini düşünüyoruz. Bu süreç içerisinde insanlık değerleri üzerinde açılan bu yaralar nasıl kapanacak. Bütün vicdanları ve değerleri tahrip eden bu müdahaleler ve saldırılar, bunların yarattığı tahribat nasıl giderilecek.”

Haber Ara