Dolar

32,5870

Euro

34,7932

Altın

2.508,17

Bist

9.693,46

Yüksekdağ, Londra'da konferans verdi

Yüksekdağ, Londra'da konferans verdi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 01:39:07

Yüksekdağ, Londra'da konferans verdi
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İngiliz parlamenter Seema Malhotra'nın konuğu olarak Londra'da konferans verdi.

Londra merkezli Türkiye Araştırmaları Merkezi, Çalışan Sığınmacı Çalışanlar Kültür Derneği (RWCA) ile Kürt İlerleme Forumunca düzenlenen konferansın açılışını, Lordlar Kamarası'nın Liberal Demokrat üyesi Lord William Wallace yaptı.

Yüksekdağ, Malhotra'nın konuğu olarak katıldığı konferansta, Türkiye'nin Suriye'ye dönük bir müdahaleye hazırlandığını iddia etti.

Buna karşı demokratik bir tepki oluşturmaya çalıştıklarını belirten Yüksekdağ, "Rus uçağının düşürülmesi gibi olaylar ve müdahale, Suriye'deki kaosu daha da büyütür, çözmez" dedi.

"Suriye'de yerel demokrasi güçlerini çok önemli buluyoruz" ifadesini kullanan Yüksekdağ, Suriye'deki Kürt unsurlar ve PYD'nin uluslararası toplum tarafından kararlı şekilde desteklenmesini istedi.

PYD'nin Suriye'de "demokrasi ve istikrar gücü" olduğunu iddia eden Yüksekdağ, örgütün Suriye'deki siyasi geçiş sürecinde de muhatap alınması gerektiğini savundu.

Bir İngiliz gazetecinin "Suriye'de DAEŞ'e karşı hava operasyonlarına katılmaya hazırlanan İngiltere'nin, bu ülkede nasıl bir katkı yapmasını istediklerine" ilişkin sorusuna Yüksekdağ, "İngiltere dahil bütün uluslararası toplumun Kürtlerin statü talebini desteklemesi gerekir" yanıtını verdi.

Haber Ara