Dolar

32,5741

Euro

34,9916

Altın

2.425,44

Bist

9.722,09

Yüksekdağ'ın tehdidine Ala'dan yanıt

HDP'li Figen Yüksekdağ'ın ikinci bir 6-8 Ekim tehdidine İçiişleri Bakan Efkan Ala'dan yanıt geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-31 11:54:09

Yüksekdağ'ın tehdidine Ala'dan yanıt

İçiişleri Bakanı Efkan Ala Azeri mevkidaşı ile yaptığı ikili görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İçişleri Bakanı Ala, Türkiye'de teröre karşı alınan önlemleri anlattı. Figen Yüksekdağ'ın TSK Münbiç'e müdahale ederse 6 - 7 Ekim olaylarına benzer olaylar çıkar şeklindeki tehdidini de sert dille eleştiren Ala şu şekilde konuştu.

TÜRKİYE'DEKİ IŞİD OPERASYONLARI

Zaman zaman Türkiye'de örgüte karşı operasyonlar yapılmaktadır. Hiçbir terör örgütüne Türkiye'de izin verilmemiştir. Bazı operasyonların zamanlamaları Türkiye'nin çıkarları gözetilerek yapılmaktadır. kullandığımız dil önemlidiri. türkiye asla bu tür faaliyetler izin vermemektedir. Bunu çok açık bir biçimde söylemek lazımdır. Türkiye terörle mücadelede en etkin tedbirleri alan ülkedir.

AB KENDİ YAPMASI GEREKEN İŞİ BİZE YÜKLEMEYE ÇALIŞIYOR

IŞİD'le mücadelede dünyaya örnek olacak faaliyetleri türkiye yürütmektedir. Bugüne kadar güvenli gerekçesi ile 3700 kişiyi sınırdışı etmiştir. IŞİD'le mücadelede 5 bin kişiden fazla isim gözaltına alınmıştır. Başka ülkelere hep çağrımızı yeniledik yine söylüyoruz. AB ülkelerine görev düşmektedir. Türkiye 3 milyon kişiyi misfir etmektedir. 15 milyar dolardan fazla da harcama yaptık. Başka ülkelerden de yardım görmedik. Hem bu kadar ağır sorumlulukla mücadele ederken bir taraftan da kendi yapmaları gereken işleri bizim üzerimizden yapmasınlar.

FİGEN YÜKSEKDAĞ'IN TEHDİDİNE YANIT

Türkiye'yi kimse tehdit etmesin 6-7 ekim olayları bir kara lekedir. bunu bir referans olarak bir siyasi parti yetkilisi kullanmasın. Türkiye tehditlerden korkan bir ülke değildir. Herkes kendi ülkesi ile ilgili kaygılarda bulunsun. Suriye başka bir ülkedir. Kendi ülke insanının huzur ve güvenliğini nasıl bu kadar heba etme kolaylığı içinde buluyorsunuz. Yapılan açıklama siyaseten kabul edilebilir bir açıklama değildir.

Haber Ara