Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

'Yüksek watt, yüksek emiş gücü olarak algılanmamalı'

'Yüksek watt, yüksek emiş gücü olarak algılanmamalı'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 11:40:56

'Yüksek watt, yüksek emiş gücü olarak algılanmamalı'
Elektrikli süpürge markası Philips, 1 Eylül 2015 itibarıyla geçerli olan 'Elektrikli Süpürgeler İle İlgili Çevreye Duyarlı Tasarım Gereklerine Dair Tebliğ' kapsamında tüketicilerinin beğenisine sunduğu yeni ürünlerin tanıtım toplantısını yaptı.

Philips Tüketici Ürünleri Genel Müdürü Milena Elmasoğlu, "Tüketicilerde yüksek watt yüksek emiş gücü olarak algılanıyor. Bu yanlış bir algı. Bir ürünün yüksek watta sahip olması aslında onun yüksek temizlik performansı gösterdiği anlamına gelmiyor. Emiş gücünün yüksek olmasını sağlayan başlık ve filtreleme sistemleri gibi faktörler de bulunuyor. Yeni düzenleme ile hedefimiz, tüketicilerimize yüksek enerji sınıfının, yüksek performansı ve düşük enerji tüketimini ifade ettiğini aktarmak" diye konuştu.

Elmasoğlu, "1 Eylül 2015 itibarıyla yürürlüğe giren düzenleme, elektrikli süpürgelerin kullandığı enerjiyi sınırlandırarak çevreye daha duyarlı ürünler geliştirilmesinin önünü açıyor. Bu düzenlemeye göre elektrikli süpürgelerin maksimum motor gücü 1600 watt olacak. Çevresel sürdürülebilirlik anlayışı ile geliştirdiğimiz yeni ürün gamını tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Yaptığımız araştırma da tüketicilerin artık enerji verimliliği sağlayan ve çevreye duyarlı beyaz eşya ve süpürgeleri tercih ettiğini ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

Büyüklüğü 1 milyar TL olan pazarda yılda 3,5 milyon adet elektrikli süpürge satılıyor. 27'den fazla markanın yer aldığı pazar, küçük ev aletleri sektörünün de yüzde 38'ini oluşturuyor. Patentli teknolojiler, yüksek verimli motor ve üstün süpürge başlıkları elektrikli süpürgelerin öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

Philips'in Türkiye genelinde gerçekleştirdiği araştırmadan elde edilen sonuçlara göre sıkıcı ve üşenilen ev işleri arasında yer süpürmek yüzde 7 ile son sıralarda. Tüketecilerin yüzde 47'si süpürge satın alırken emiş gücüne, yüzde 31'i markasına,yüzde 22'si fiyatına bakıyor.

-Ecovision yaklaşımı

Philips'in 1998 yılında global çapta başlattığı Ecovision programı, tasarımdan tedarikçi yönetimine kadar birçok iş sürecinin sürdürülebilirlik kriterlerine uygun yürütülmesini sağlıyor. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde üç alanda ekonomik, çevresel, sosyal lider olan Philips, Interbrand'in 2014 Yeşil Markalar listesinde de 14. sırada yer alıyor.

Philips'in 2013 sürdürülebilirlik raporuna göre, Yeşil İnovasyon AR-GE yatırımı 509 milyon avro olarak gerçekleşti. Philips ayrıca üretimde 14 bin ton geri dönüştürülebilir malzeme kullandı ve geri dönüştürülen endüstriyel atık oranını yüzde 80 olarak gerçekleştirdi. 'Yeşil Ürün' satışları ise 2014'te toplam satışın yüzde 52'sini, Türkiye'de ise yüzde 44'ünü oluşturdu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara