Dolar

32,3667

Euro

35,0588

Altın

2.324,81

Bist

9.079,97

YPG'ye hava desteğini sürdüreceğiz

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de müttefikleri olan YPG konusunda açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 00:58:11

YPG'ye hava desteğini sürdüreceğiz

ABD'den PYD konusunda yeni açıklamalar var. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Suriye'de YPG'ye hava desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

NTV.com'da yer alan habere göre; Toner, düzenlediği basın toplantısında YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde savaşan bir grup olduğunu ve bu şekilde kategorize edilmesi gerektiğini söyledi. Mark Toner, YPG'nin IŞİD'e karşı başarı elde eden nadir gruplardan biri olduğunu belirtti. Toner, YPG'nin Esed güçlerine karşı savaşmadığını belirterek "ABD olarak YPG'den beklentimiz IŞİD'e karşı savaşmalarıdır" dedi.

YPG'nin Cenevre toplantısına çağrılmadığını hatırlatan Toner, herşeye rağmen YPG'nin destekleneceğinin altını cizdi. Mark Toner, YPG'nin IŞİD'ten geri aldığı toprakları da yerel halka vermesi gerektiğini belirtti.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'deki Kürt gruplara yardımcı olduğu için, ABD bölgenin kan gölüne dönmesine katkıda bulunuyor" sözlerini değerlendirdi. Carter, Türkiye ile her konuda aynı fikirde olmadıklarını söyledi. Ashton Carter, "Türkiye ile her zaman için her türlü teröre karşı çok güçlü olarak fikir birliği içindeyiz" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara