Dolar

32,3810

Euro

35,0489

Altın

2.326,46

Bist

9.095,41

YPG, Türkiye'nin olası Afrin operasyonuna karşı 'sivil kalkan' kuruyor!

YPG'nin bölgede etkisinin sürdüğü yerlerden Afrin'e zorunlu göç başlattığı belirtiliyor. Sebebi ise Türkiye'nin olası Afrin operasyonuna karşı 'sivil kalkan' oluşturmak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-17 09:54:08

YPG, Türkiye'nin olası Afrin operasyonuna karşı 'sivil kalkan' kuruyor!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Karar'dan Kenan Butakın'ın haberine göre 
PKK'nın Suriye kolu YPG Afrin ilçe merkezinin etrafındaki köylerde yaşayan çok sayıda sivil halkı ilçe merkezine yönlendirdi. Örgütün, çevre köylerde de yığınak yapmaya başladığı ileri sürüldü.

TÜRKİYE'DEN ASKERİ SEVKİYAT

Önceki gün TSK tarafından Kilis sınırına yeni bir askeri araç ve personel sevkiyatı yapıldı. Suriye'nin Halep kentine bağlı YPG kontrolündeki Afrin'in sınır komşusu Kilis'e gönderilen 7 obüs ve tank taşıyan çekiciler ile içerisinde askeri personel bulunan konvoy sınır hattına ulaştı.

AFRİN'İN DURUMU

Diğer yandan Suriye'de yaşanan iç savaştan önce farklı etnik grupların da yaşadığı Afrin'deki toplam nüfusun 170 bin olduğu ve bu sayısının savaşın başlamasıyla gittikçe düştüğü kaydedildi.

FIRAT KALKANI

Öte yandan TSK'nın 24 Ağustos 2016'da başlattığı ve 216 gün süren Fırat Kalkanı Herakatı'nda 3 bine aşkın PKK/PYD/YPG'li etkisiz hale getirilirken bu süre zarfında 600 Özgür Suriye Ordusu mensubu ile 67 Türk askeri şeht olmuştu. Başarılı geçen hareket boyunca Cerablus dahil olmak üzere 2 bin 15 kilometyre karelik alan terör unsurlarından temizlenmişti.

SURİYE'DEKİ ATEŞKES GENİŞLİYOR

ABD Başkanı Dobnald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Hamburg'daki G-20 zirvesinde anlaşmaya vardığı Suriye'deki atşekes genişliyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de ateşkese katılan yerleşim yerlerinin sayısının 2022'ye ulaştığını bildirdi. Bakanlığın açıklamasında, “Son 24 saat içinde Humus bölgesinde toplam 7 yerleşim yerinin daha ateşkes anlaşmasına katıldı, böylelikle sürece katılan yerleşim sayısı 2022'ye çıktı” dendi.

Bültende, “Ortak Rus-Türk Komisyonu'nun Rusya bölümü tarafından son 24 saat içinde, Halep (4), Lazkiye (2), bölgelerinde toplam 6 ateşkes ihlali tespit edildi. Komisyonun Türkiye bölümü ise Şam (3), Der'a (1) ve Halep (1) bölgelerinde toplam 5 ateşkes ihlali hakkında bilgi verdi” ifadelerine yer verildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara