Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

YPG'den 'Fırat'ın batısı' açıklaması

Sputnik'in haberine göre 'YPG’nin Menbiç’e askeri takviye yaptığı’' haberleri YPG tarafından yalnalandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-29 13:10:25

YPG'den 'Fırat'ın batısı' açıklaması

TİMETURK | HABER MERKEZİ

YPG Sözcüsü Xelil tarafından Reuters'a yapılan açıklamada "YPG'nin Fırat'ın batısındaki çatışmalara katılmadığı" belirtildi.

Açıklamada

Menbiç'e yönelik yapılan hiçbir askeri takviye yok. Türkiye'nin Fırat'ın batısında YPG ile savaştıkları iddiası kesinlikle doğru değil. Bu iddialar, Suriye topraklarını işgalini genişletmek amacıyla uydurulan desteksiz bahaneler” dedi

NE OLMUŞTU?

Sabah saatlerinde Reuters haber ajansının bölgedeki güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde "YPG/PYD'nin Menbiç'e silah, araç, malzeme ve personel takviyesi yaptığı" belirtilmişti.

İddiaları reddeden Rojava-Kuzey Suriye Federasyonu Basın Temsilcisi İbrahim İbrahim ise yaptığı açıklamada "Takviye yapılıyor ancak YPG tarafından değil. YPG Fırat'ın doğusunda" dedi.

ÇAVUŞOĞLU BUGÜN AÇIKLAMIŞTI: YPG FIRAT'IN DOĞUSUNA GEÇMELİ, YOKSA HEDEF OLUR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Hollandalı mevkidaşı Bert Koenders'le yaptığı ortak basın toplantısıda "YPG'nin, hem ABD'nin söz verdiği hem de kendilerinin açıkladığı gibi, öncelikle bir an evvel Fırat'ın doğusuna geçmesi gerekiyor, geçmediği takdirde hedef olacaktır" demişti. 

Haber Ara