Dolar

32,3841

Euro

35,0728

Altın

2.325,97

Bist

9.104,31

YPG'den açıklama: Komutanımızı MİT öldürdü

ABD'nin desteklediği ve YPG unsurlarından oluşan Suriye Demokratik Güçleri, Cerablus Askeri Konseyi komutanının MİT tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-24 15:04:43

YPG'den açıklama: Komutanımızı MİT öldürdü

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG unsurlarından oluşan ve ABD'nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri, yeni oluşturulan Cerablus Askeri Konseyi komutanının Türkiye tarafından MİT aracılığıyla öldürüldüğünü iddia etti.

"SUİKASTİ MİT YAPTI" İDDİASI

Suriye Demokratik Güçleri tarafından Menbiç'in alınmasının ardından kurulan Cerablus Askeri Konseyi'nin komutanı Abdussettar el Cadiri, Pazartesi günü kimliği belli olmayan kişilerce öldürüldü.

Suriye'de YPG destekli Kürt yapılar, Cadiri'nin MİT tarafından Şeykler köyünde keskin nişancı atışı ile öldürüldüğünü iddia etti.

CERABLUS ASKERİ KONSEYİ'NDEN TÜRKİYE'YE TEHDİT

SDG destekli Cerablus Askeri Konseyi , Cadiri'nin öldürülmesinin ardından Türkiye'ye karşı tehdit içeren açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında "Cerablus Konseyi'ndekiler olarak Türkiye'yi saldırgan hareketlerinden dolayı uyarıyoruz. Bu türlü düşmanca tavırlara karşı sessiz kalmayacağız" dendi.

SDG'DEN KONSEY'E TAM DESTEK

YPG içerikli Suriye Demokratik Güçleri'nden Konsey'e destek açıklaması da gecikmedi.

SDG yaptığı açıklamada " Cerablus Askeri Konseyi'nin, Türkiye'nin askeri grupları kullanarak bölgede etkisini yaymaya yönelik faaliyetlerine karşı yaptığı açıklamayı sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN DESTEKLEDİĞİ GRUPLAR IŞİD'DEN FARKSIZ"

ABD'nin destek verdiği SDG aynı açıklamada Türkiye'nin desteklediği grupların IŞİD'den farksız olduğunu ve bölgeyi istikrasızlığa sürüklediğini ifade etti.

Ayrıca "SDG olarak biz, doğrudan ya da dolaylı olarak işgale sürükleyecek her türlü harekete karşı ülkeyi savunmaya hazırız" açıklamasında bulundular.

PENTAGON: IŞİD DIŞINDAKİLERE DOKUNMAYIN

SDG, Türkiye'nin Cerablus'a karşı harekat başlatmasının ardından ABD ve koalisyon güçlerinden kendilerine destek olması çağrısında bulundu.

Pentagon sözcüsü Peter Cook, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Türkiye'ye vurgu yaparak koalisyon ülkelerinin bölgede IŞİD ile mücadele etmesini SDG'ye dokunmaması gerektiğini söylemişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara