Dolar

32,5914

Euro

34,8653

Altın

2.491,07

Bist

9.709,15

'YPG armalı' ABD askerleri

Rakka operasyonu için sahaya inen ABD askerlerinin YPG arması taşıdığı görüldü...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 16:43:42

'YPG armalı' ABD askerleri

TİMETURK HABER MERKEZİ

Önceki gün IŞİD'e karşı başlatılan Rakka operasyonunda PYD-YPG'ye açık destek veren hatta operasyonun öncü kuvveti olan ABD çok sayıda askerini sahaya sürmüştü. PYD'yi terör örgütü olarak görmediğini defalarca söyleyen ve bu konu Türkiye ile diplomatik sorunlar yaşayan ABD, bu anlayışını sahada da göstermiş oldu.

Rakka operasyonunu takip eden haber ajanslarından biri Fransız Haber Ajansı AFP, operasyona katılan ABD özel kuvvet askerlerini görüntüleyen ilk ajanslardan biri de oldu.

YPG ARMASI

Bu fotoğraflarda PKK'nın Suriye kolu YPG'lilerle birlikte Rakka saldırısının ön saflarında bulunan ABD askerleri, üniformalarına 'YPG armasını' takıyordu.



3_33

4_24

YPJ ARMASI

Bir diğer ABD askerinde ise YPG'nin kadın yapılanması olan YPJ'nin arması ile görüntülendi.

ABD askerlerinin operasyon dışında da uzun süredir, sahada PYD-YPG-YPJ örgütlerine "eğitim" gibi askeri destek veriyordu.

2_33

RAKKA OPERASYONU


YPG'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Çarşamba günü Türkiye'ye 90 km uzaklıktaki Rakka'yı ele geçirmek için saldırı başlatmış, ABD de bu operasyona destek vermiş, saldıır öncesi kente havadan broşürler bıraktı.

SDG Sözcülerin Telal Sello, AFP'ye yaptığı açıklamada IŞİD'le çatışmaların şu an için kırsal alanda yoğunlaştığını söylerken, "Rakka kent merkezine yönelik şimdilik bir plan yok. Şu anki saldırılar sonrası gelecekte şartlara göre bir operasyon olabilir" dedi.

Ancak Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin Başkanı Rami Abdürrahman, dün akşam itibariyla koalisyonun Rakka kentine hava saldırılarını yoğunlaştırdığını söyledi.

Gözlemevi'ne göre Suriye'de 10-15 bin arası SDG'li bulunuyor.

(HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

 

Haber Ara