Dolar

32,5147

Euro

34,7527

Altın

2.495,49

Bist

9.693,46

Yılmaz Güney filmleri dijital arşivde

Sinema filmlerinin uluslararası standartlarda korunması ve restore edilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında, yönetmen Yılmaz Güney'in ilk filmi 'Umut' dijital ortama aktarıldı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-29 04:02:45

Yılmaz Güney filmleri dijital arşivde

Ajansların haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yılmaz Güney'in mirasçıları ile yapılan görüşmeler sonucunda 11 filmin dijital ortama aktarımının başladığını belirtti.

Konuyla ilgili şu açıklama yapan Ömer Çelik şunları söyledi:

"Sinemamızın unutulmaz isimlerinden Yılmaz Güney filmleri için çalışma başlattık. Güney'in mirasçıları ile yapılan görüşmeler sonucunda 11 filminin 35 mm negatif kopyalarının dijital ortama aktarımı için kolları sıvadık ve sinemamızın ödüllü filmlerinden 'Umut'un bu ay restorasyonunu tamamladık. Aç Kurtlar, Ağıt, Arkadaş, Düşman, Duvar, ‘Endişe, Seyyit Han, Sürü, Umut, Yol ve Zavallılar'dan oluşan bir dizi bu."

UMUT VENEDİK FİLM FESTİVALİ'NDE

Çelik, "Restorasyonu tamamlanan 'Umut' filmi, bu yıl 2-12 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 72. Venedik Film Festivali'nde 20 eserle birlikte seyirciyle buluşacak. Şunu hemen belirteyim; Yılmaz Güney'in senaristlik, yönetmenlik, yapımcılık ve başrol olmak üzere çoklu imzasını taşıyan 'Umut' birçok önemli ismi bir araya getirmiştir. Sanatçılarımızı burada bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.

Haber Ara