Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Yılın en sıcak gününü yaşayan iller

Bugün, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis illerinde yılın en yüksek sıcaklıkları ölçüldü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-03 15:44:56

Yılın en sıcak gününü yaşayan iller

Meteoroloji 6. Bölge Müdürü Ahmet Kocaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Basra alçak basınç merkezinin etkisi altında olan Doğu Akdeniz'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini söyledi.

Özellikle Kuzey Afrika'dan gelen sıcakların bölgeyi etkilediğini aktaran Kocaman, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis'te bugün yılın en yüksek sıcaklık değerlerinin ölçüldüğünü ifade etti.

Sıcakların yarından itibaren düşerek mevsim normallerine gelmesini beklediklerini anlatan Kocaman, "Doğu Akdeniz'de bugün mevsim normallerinin 5-6 derece üzerinde sıcaklık değerini ölçtük. Sıcaklar yarından itibaren düşmeye başlayacak" dedi.

Kocaman, bugün Adana'da 42, Mersin'de 36, Kahramanmaraş'ta 41, Osmaniye'de 41, Gaziantep'te 39, Kilis'te 41, Hatay'da ise 43 derece sıcaklık ölçüldüğünü kaydetti.

Kocaman, Doğu Akdeniz'deki illerin tamamında rüzgar sakin, nem de düşük oranda olduğu için ölçülen değerler kadar sıcaklığın hissedileceğini tahmin ettiklerini de bildirdi.

"Parklardaki ölçümler doğru değil"

Parklardaki termometrelerin doğruyu göstermediğini de vurgulayan Kocaman, şöyle devam etti:

"Biz gölgede sıcaklığı ölçüyoruz. Ancak park ve bahçelerdeki ölçümler bir metal veya plastik kutu içerisinde olduğu için direk güneş ışığına maruz kalıyor. O hava sıcaklığını değil de içerisinde bulunduğu kutunun sıcaklığını ölçüyor. Dolayısıyla orada ölçülen değer gerçek hava sıcaklığı değil. İçerisinde bulunduğu kutunun sıcaklığını ölçüyor. Biz sıcaklığı 40 derece ölçerken, orada 48-55 derecelere kadar çıkabiliyor. Dolayısıyla parklardaki ölçümler doğru değil."

Öte yandan sıcak hava dalgasının etkisi altında kalan Adana'da, aşırı sıcaklar ve nem, vatandaşları bunaltıyor.

Kent merkezindeki Atatürk Parkı'nda yer alan termometreler ise 50 dereceyi gösterirken, sıcak havadan korunmak isteyen vatandaşların ağaç gölgelerinde serinledikleri gözlendi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara