Dolar

32,3194

Euro

35,0711

Altın

2.279,76

Bist

9.016,60

Yılın basın fotoğrafları ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin 2016 yılının basın fotoğrafları ödülleri sahiplerini buldu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 00:02:59

Yılın basın fotoğrafları ödülleri sahiplerini buldu
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin 2016 yılının basın fotoğrafları ödülleri sahiplerini buldu. İHA muhabiri Eren Bozkurt, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Adana'da halkı selamlarken çektiği fotoğrafla Rafet Hüner Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği "Yılın Basın Fotoğrafları 2016 Ödül Töreni" Ankara Sherathon Otel'de düzenlendi. Ödül törenine CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ve çok sayıda tanınmış isim katıldı.

Programda "Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafları" ödüllerini sahiplerine teslim eden isim MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural oldu. Ödülleri takdim eden Oktay Vural, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin ritüeline uyarak salonun fotoğrafını çekti. Ödülleri verdikten sonra kürsüye gelerek düşüncelerini paylaşan Oktay Vural, şunları söyledi:

"Ben hep şöyle düşündüm: Zaman zaman resim yapan ressamların fotoğraflarına bakınca herkes başka bir anlam yükleyebiliyor. 'Ne anlatıyor' diye zaman zaman merak ediyoruz ama hayatın aslında birçok fotoğrafı var ki içinde çok büyük anlamlar var. Nasıl yorumlarsanız yorumlayın. Bir fotoğraf karesi veriyorsunuz, o fotoğraftan çok büyük anlamlar çıkabiliyor. Ben fotoğrafçılık mesleğinin ve foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafların çok büyük anlamlar yüklediğini ve görevlerinin devam edeceğine inanıyorum."

Programda "Rafet Hüner Özel Ödülü"ne layık görülen isim ise İhlas Haber Ajansı muhabiri Eren Bozkurt oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Adana'da halkı selamlarken çektiği fotoğrafla ödülü almaya hak kazanan Bozkurt, ödülünü CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün elinden aldı.

Bozkurt'a ödülünü takdim ettikten sonra kürsüye gelen Levent Gök, "Aslında fotoğrafçılığın ne denli güçlü olduğunu, sayfalarca bir roman gibi yazılsa dahi anlatılmak istenen pek çok satırların bir fotoğraf karesine başarıyla nasıl sığdırıldığını arkadaşlar bizlere bir kez daha gösterdi. Bazı fotoğrafları arkadaşlarımız 'Keşke hiç çekmesek' demişlerdir mutlaka. Aylan bebekte olduğu gibi, 10 Ekim patlamasında olduğu gibi. Ama hayatın acı tatlı tüm yanlarını işte fotoğraflar bize gösteriyor ve belleklerimizde, arşivlerde onlar kalıcı oluyor" diye konuştu.

Haber Ara