Dolar

32,5581

Euro

34,8716

Altın

2.425,23

Bist

9.722,09

Yıldırım: Rakka'da YPG varsa biz yokuz

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-28 13:54:32

Yıldırım: Rakka'da YPG varsa biz yokuz

Ankara'da cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplayan Binali Yıldırım, "Bizim terörist grup olarak tanımladığımız PYD/YPG gibi unsurlar Rakka operasyonun içinde yer alırsa biz orada yokuz." dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;

Amerika DEAŞ'la mücadelede Münbiç'ten sonra ikinci odak noktası olarak Rakka'yı görüyor ve bu konuda da mücadele için bizim de savunma bakanları karşılıklı konuşuyorlar. Bizim orada açık ve net bir duruşumuz var, Rakka operasyonunda sizinle birlikte olabiliriz ancak bizim için terörist grup olarak tanımladığımız PYD/YPG gibi unsurlar eğer bu operasyonun içinde yer alırsa biz orada yokuz. Çünkü bir terör örgütüyle başka bir terör örgütüne karşı mücadele hukuk devletine yakışmaz. Hele hele Türkiye'ye düşman, PKK terörüyle omuz omuza, onlara her türlü lojistik desteği veren terör gruplarıyla bir arada olamayız.

Onun dışında başka bir formülünüz varsa buyrun, beraber yapalım. Araplar var, başka unsurlar, teröre bulaşmamış Kürt unsurlar var. Bu görüşümüzü açık ve seçik bir şekilde her zaman onlara aktarıyoruz ama bundan sonra karar onların. Bizim kararımız değil.

Haber Ara