Dolar

32,5697

Euro

34,9273

Altın

2.427,49

Bist

9.722,09

Yıldırım: Diyarbakır’ı bu terör belasından kurtaracağız

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da katıldığı toplu açılış töreninde önemli mesajlar verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-28 14:45:54

Yıldırım: Diyarbakır’ı bu terör belasından kurtaracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım toplu açılış töreni kapsmaında Diyarbakır'da.

Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Diyarbakır'ı bu terör belasından kurtaracağız. PKK'nın Kürt sorunu yoktur. Türkiye'nin sizlerin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya yemin ettik" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Diyarbakır'da 600 trilyona varan eserlerin açılışını yapıyoruz. Bunların içerisinde en büyük en önemlisi Diyarbakır Uluslararası Havalimanı'dır. Yaklaşık 270 milyonluk yatırımla Güneydoğu'nun uluslararası tek havalimanıdır.  

Diyarbakır'dan Kıbrıs ve Erbil'e doğrudan seferler başladı. Önümüzdeki dönemde uluslararası başka yerlere de direkt seferler başlayacak. Böylece bir kez daha Diyarbakır'ı yakanlar yıkanlar, çukur kazanlar pişman olacaklar. 

Sayın Cumhurbaşkanımız sizin döneminizde yapılan yatırım 25 katrilyondur, sizlere helal olsun.  

Birçok hizmeti Diyarbakır'ın ayağına getirdik. Diyarbakır'ın 2002 yılında sadece 37 kilometre bölünmüş yol vardı. Koca Diyarbakır'da 80 yılda 30 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Biz 14 yılda Diyarbakır'a 350 kilometre bölünmüş yol yaptık. Diyarbakır'ı Mardin'e, Elazığ'a, Siirt'e, Batman'a ve Şanlıurfa'ya bölünmüş yollarla bağladık. Yolları böldük milleti kardeş yaptık.  

Sadece ulaşımda değil Sayın Cumhurbaşkanım, eğitim alanında da Diyarbakır çok büyük gelişme kaydetti. Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'ni, teknoloji merkezleri, 10 bin 500 öğrenci kapasiteli yurdu. Diyarbakır'a kazandırdık.  

Diyarbakır'ın içme suyu problemi vardı. Diyarbakır'ın içme suyu yoktu. Seçilen belediye başkanları şehrin problemleriyle ilgileneceğine, sizin paralarınızı terör örgütüne aktarmakla uğraşıyordu. Sizin paralarınızın hesabını da soracağız.  

TOKİ 13 bin 400 konut yaptı, hak sahiplerine teslim ediyor. Teşekkür ediyoruz TOKİ idaremize. Diyarbakır'a yaptığımız tarım desteği 3.5 milyonu aştı 3.5 katrilyon helali hoş olsun Diyarbakır'a.  

Biz sizlerle, Diyarbakır'la gurur duyuyoruz. Sağ olun var olun. Orman, Su İşleri bakın 24 milyon fidan diktik onlar gencecik fidanları indiriyordu. O fidanları indirenlerden hesabını tek tek soracağız. İşte tek millet, tek vatan tek bayrak.  

Diyarbakır demek kardeşlik demektir, Diyarbakır Türkiye'nin örneğidir. Önümüzde Diyarbakır'ın bütün verimli topraklarına su kazandırmak projesi var. Silvan barajı projesimi terör örgütü engellemek istiyor ama Diyarbakır onlara papuç bırakmaz.
Onlar biliyorlar ki Silvan barajı demek Diyarbakır'ın zenginleşmesi, bölünmüş yollar Diyarbakır'ın medeniyete emin adımlarla yürümesi, uluslararası havaalanı dünyayla bağlantı demektir. Ama başaramayacaksınız, siz de başaramayacaksınız, sizin iç ve dış işbirlikçileriniz de başaramayacak.

Hep bir olduk bundan sonra da beraber olmaya devam edeceğiz. Bunu da herkes böyle bilsin.

Haber Ara