Dolar

32,4926

Euro

34,7577

Altın

2.491,06

Bist

9.514,52

Yıldırım: Daha tatmin edici bir açıklama bekleriz

ABD Büyükelçiliğinin Adil Öksüz açıklamasına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım 'Daha tatmin edici bir açıklama bekleriz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-29 20:49:06

Yıldırım: Daha tatmin edici bir açıklama bekleriz

Başbakan Binali Yıldırım, NTV'de canlı yayınında ABD Büyükelçiliğinin Adil Öksüz açıklamasına ilişkin konuştu.

Yıldırım "Öksüz'ün ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğundan aranmış olması, bunun ifadelere girmiş olması ve ifadelere girmesinden sonra 'Biz vizesini iptal etmek için aradık. 15 Temmuz'un faillerinden biriydi, onun için biz de duyarlılık gösterdik, Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı sorumlu davrandık, hemen vizesini iptal ettik'. Resmi açıklama bu. Yersen. Tabii başka şeyler de var mı yok mu bakmak lazım. İnsan 'Her iş bitti de o mu kaldı?' sorusunu sormaktan da geri duramıyor. Daha tatmin edici bir cevap bekleriz." dedi.

NELER YAŞANMIŞTI?

15 Temmuz darbe girişimi sonrası firar eden ve FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı olan Adil Öksüz hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, 21 Temmuz 2016'da, saat 10.22'de ABD İstanbul Başkonsolosluğu adına kayıtlı numaradan, FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Adil Öksüz'ün cep telefonunun arandığına dair kayıt bulunduğunu bildirdi.

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, "Yasalar gereği vize iptalini haber vermek için aradık" denildi.

Haber Ara