Dolar

32,3683

Euro

34,9705

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Yıldırım'da sünnet şöleni

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından 210 çocuk sünnet ettirildi. Sünnet şölenine katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 'Sünnet geleneğimiz güçlü toplum olabilmek için yaşatmamız gereken en önemli geleneklerimizden birisidir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-24 17:22:44

Yıldırım'da sünnet şöleni
Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından 210 çocuk sünnet ettirildi. Sünnet şölenine katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Sünnet geleneğimiz güçlü toplum olabilmek için yaşatmamız gereken en önemli geleneklerimizden birisidir" dedi.

Yıldırım Belediyesi tarafından Şirinevler mahallesinde sünnet ettirilen 210 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi. Şölene Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Muhammed Müfit Aydın, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Belediye Meclisi üyeleri Şirinevler Mahalle Muhtarı Burhanettin Yiğit, Yıldırım mahalle muhtarları, sünnet olan çocukların aileleri, ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Yıldırım Belediyesi Mehter Takımı'nın seslendirdiği ezgilerle devam etti. Daha sonra ise Karagöz- Hacivat ve kukla oyunları sergilendi.

'Toplumsal birliğimizi güçlendiriyoruz'

Sünnet olan çocukları, kendileri için hazırlanan yataklarında tek tek ziyaret ederek hediyeler veren Yıldırım Belediye başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Çocuklarımızı özel bir hastanede modern şartlarda sünnet ettirdik. Bugün de burada cemiyetlerini düzenliyoruz. Sünnet geleneği hem değerlerimizi muhafaza etme adına hem de inancımızın gereği bizim için çok önemli. Yıldırım Belediyesi olarak yaptığımız bu projeyle hem bu geleneği yaşatıyoruz hem de toplumdaki sosyal yardımlaşma duygusunun güçlenmesine katkı sağlıyoruz" dedi.

'Geleneklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz'

Kadınlar, engelliler, gençler, gençler, dar gelirliler gibi dezavantajlı guruplara yönelik pozitif ayrımcılık uyguladıklarını vurgulayan Başkan Edebali, "Sünnet geleneği hem değerlerimizi muhafaza etme adına hem de inancımızın gereği bizim için çok önemli. Yıldırım Belediyesi olarak yaptığımız bu projeyle bu geleneği yaşatıyoruz. Bugün merasimini gerçekleştirdiğimiz çocuklarımızın hayatları boyunca hatırlayacakları bu günü en iyi şekilde geçirmeleri için böyle bir etkinliğe imza atarak, yavrularımızın ve ailelerinin mutluluğunu paylaşıyoruz" diye konuştu.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara