Dolar

32,5716

Euro

34,6591

Altın

2.505,57

Bist

9.524,59

Yetimlerden tiyatro gösterisi

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Suriye içerisinde ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıkları yetim kalan çocuklar için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-27 14:04:02

Yetimlerden tiyatro gösterisi
İnsani Yardım Vakfı (İHH), Suriye içerisinde ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıkları yetim kalan çocuklar için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor.

Vakfın Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki Babusselam ofisi bünyesinde bulunan yetim ve eğitim birimleri gönüllüleri tarafından düzenlenen programa çadır kentte kalan yetim çocuklar davet edildi.

Suriyeli yetim çocukların oynadığı, kamplarda yaşayan çocukların eğitimlerinin ne denli zor olduğunun anlatıldığı tiyatro gösterisi çok beğenilerek alkış aldı. Savaşın acı yüzüne maruz kalarak Suriyeli yetim çocuklar, 'Biz yaşamak istiyoruz ve herhangi bir çocuk gibi eğitimlerimize devam etmek, parklarda oynamak, ailemizle mutlu olmak istiyoruz ama dünyadaki ülkeler bizim yaşamamızı istemiyor, ölümlerimize seyirci kalıyor' diyerek düşüncelerini tiyatro gösterileriyle dile getirdi'

İHH Suriye Çalışmaları Basın Danışmanı Zafer Ersoy, Suriyeli yetim çocuklar için bir tiyatro etkinliği düzenlediklerini ifade ederek, " Yetim çocuklarımızın ilgiye ve şefkate çok ihtiyaçları var. Bu çocukların hepsi babasını kaybetmiş durumda. Kimi çocuklar annelerini ve kardeşlerini de kaybetti. Onlar hayatın devam ettiğinin farkında fakat bir yandan savaşın hüküm sürdüğü bu topraklarda yaşamanın zorluklarını her gün omuzlarında hissediyorlar. Yetimler bizim için oldukça önemli ve önceliklerimizi onlara göre belirlemeye çalışıyoruz. Gıda, barınma ve diğer temel ihtiyaçların yanı sıra en doğal hakları olan insanca yaşama haklarının da gözetilmesi için çalışıyoruz. Eğitimleri sırasında yaşadıkları zorluklardan birisi öğretmenleri kendilerine ödev verdiğinde çadır veya konteyner da yaşadıkları dar yerde kendilerine ait bir alanın olmaması var. Çocuklar bundan dolayı üzüntü duyuyor. Savaşın bir an önce bitmesi ve dünyadaki herhangi bir çocuk gibi mutlu bir aile içerisinde, kendi odalarının olduğu derslerine çalışabildikleri bir hayat hayal ediyorlar. Bugünkü tiyatro gösterisinde de bunu anlatmaya çalıştılar. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak çocuklarımızın ihtiyaçlarının farkındayız, bu ihtiyaçların giderilmesi hususunda ekiplerimiz sürekli olarak çalışma içerisindeler. Duyarlı insanların bağışlarıyla yetim çocuklarımızın yaşam kalitesine destek olmaya gayret gösteriyoruz. Savaşın vurduğu bu çocukların haklı hayallerini gerçekleştirmek üzere insanlığın duyarsız kalmaması gerekiyor. Hiçbir çocuk savaşa maruz kalmamalı, ailesini, arkadaşlarını ve en önemlisi çocukluklarını kaybetmemeli. Düşen bombaların altında kalıp bedenleri parçalanan çocuklar aslında hayatlarını değil hayallerini kaybediyor" diye konuştu.

Haber Ara