Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Yeşilyurt Belediyesi okulların eksikliklerini gideriyor

Yeşilyurt Belediyesi, ilçedeki okullarda yaptığı çevre düzenlemesi ve tadilatlara devam ediyor. Bu kapsamda Vali Galip Demirel Ortaokulu'nda çevre düzenlenmesi, kaldırım yenileme ve yol çalışması yapıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-28 14:57:28

Yeşilyurt Belediyesi okulların eksikliklerini gideriyor
Yeşilyurt Belediyesi, ilçedeki okullarda yaptığı çevre düzenlemesi ve tadilatlara devam ediyor. Bu kapsamda Vali Galip Demirel Ortaokulu'nda çevre düzenlenmesi, kaldırım yenileme ve yol çalışması yapıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Vali Galip Demirel Ortaokulunun etrafında devam eden çevre düzenlemeleri ve asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar ve birim müdürleriyle birlikte sahada çalışan ekipleri ziyaret eden Polat, "İlçemizde bulunan bütün okullara ihtiyaç duydukları her türlü desteği veriyoruz. Fiziki ortamları iyileştirilmiş okullar kuşkusuz öğrencilerimize daha iyi hizmet sunacaktır" şeklinde konuştu. Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte ortaklaşa yürüttükleri çalışmalar kapsamında ilçede bulunan okulların eksiklikleri imkanları ölçüsünde gidermeye çalıştıklarını ifade eden Polat, "Belediye olarak ilçemizde bulunan okullarımızın her yönüyle temiz, güzel ve bakımlı olması için elimizden geleni yapıyoruz. Çocuklarımızın hem fiziki hem de çevre düzenlenmeleri yapılmış okullarda güvenli ve huzur içerisinde eğitim hayatlarını sürdürmeleri için bize iletilen talepleri yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Bir yandan yerel yönetimler olarak bizler diğer yandan Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle el ele vererek dört bir koldan okullarımızın tüm eksiklerini gidermek adına mesai yapıyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü asfalt ekibi ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, Vali Galip Demirel Ortaokulunun çevresindeki yolları asfaltlayıp, kaldırımları yenilediler. Ayrıca ilçemizde bulunan ve yakın bir zamanda hizmet vermeye başlayacak olan sanat lisesinin etrafında bulunan yolları sıcak asfalt ile güzel bir görüntüye kavuşturacağız, burada da asfalt ekibimiz çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Eğitime ciddi önem verdiklerini sözlerine ekleyen Polat, "Eğitimi önemsiyoruz, ilim ve bilgi olmadan modern dünyada rekabet etme şansımız yok, öğrenci kardeşlerimizin ders gördükleri okullarının fiziki ortamlarını en güzel şekilde hazırlamak gerekiyor. Söz konusu öğrencilerimizin eğitimi olunca bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın fiziki olarak daha modern ve pırıl pırıl bir ortamda eğitim görmeleri için belediye olarak destek olmaya çalışıyoruz. İhtiyaç duyulan okullarda başta bahçe düzenlemesi, yeşil alan takviyesi ve malzeme olmak üzere destek veriyoruz. Eğitim kurumlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Genç nesillerin kaliteli ve uygun ortamda eğitim görmeleri önceliğimizdir. Çocuklarımız ve onların eğitimi bizim için her şeyden daha önemlidir" diye konuştu.

Vali Galip Demirel Ortaokulunun çevre düzenlemesi ve yol çalışmalarını yerinde inceleyen Polat, okulu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile de bir görüşme yaptıktan sonra inşaatı devam eden okulun spor salonunda incelemelerde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı, ilçedeki okulların eksikliklerinin giderilmesi noktasında ciddi destek veren Polat'a teşekkürlerini iletti. Okul müdürü başta olmak üzere öğretmen, öğrenci ve velilerle sohbet eden Polat, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisini iletti.

Haber Ara