Dolar

32,6028

Euro

34,8450

Altın

2.495,67

Bist

9.465,90

Yeşiller'den Cem Özdemir şimdi de Diyanet eleştirileri ile gündemde

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir Diyanet'e bağlı kuruluşların Almanya'daki okullarda din dersi vermesine karşı olduğunu açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 10:07:26

Yeşiller'den Cem Özdemir şimdi de Diyanet eleştirileri ile gündemde

Daha önce Almanya'nın 'Ermeni soykırımı' kararını parlamentoya taşıyan ve geçmesinde etkisi olan, her seferinde Türkiye düşmanlığı üzerinden açıklamalar yapan Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ‘Deutschlandfunk' radyosuna verdiği mülakatta, Alman okullarındaki din dersleriyle Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve benzeri resmi devlet kurumlarının görevlendirilmemesini istedi.

Özdemir, DİTİB'in siyasi bir kuruluş olduğunu ve doğrudan Ankara'dan direktif aldığını söyledi. Alman milletvekili diyanetin yurtdışındaki faaliyet zincirinin ‘ilk halkasının' Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirtti.

Özdemir şöyle konuştu:

“Bu gibi kuruluşlara devlet anlaşmasıyla değer verilir, dini cemaat oldukları resmen kabul edilir ve okullarımızda İslam din dersi vermeleri sağlanırsa, dürüst olup Erdoğan'ın okullarımıza da girdiğini teslim etmemiz gerekir.”

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Özdemir Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki tam üyelik müzakerelerine son verilmeyip görüşmelerin askıya alınmasından yana olduğunu söyledi.

 

Haber Ara