Dolar

32,4817

Euro

34,9637

Altın

2.436,34

Bist

9.716,77

Yeşil Bölge Bağdat’a Geri Dönüyor

Irak Başbakanı Haydar Abadi, Bağdat'ın merkezinde yeşil gölge ilan etti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-04 22:50:53

Yeşil Bölge Bağdat’a Geri Dönüyor

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Irak Başbakanı Haydar Abadi 12 yıl aradan sonra Bağdat'ın merkezinde, sağlam bir biçimde takviye edilmiş ve bütün vatandaşlara açık olacak, yeşil bölge ilan etti. Abadi'nin bu hareketi, harcamaların kesilmeye çalışıldığı ve halkın temel kamu hizmetlerindeki sıkıntıları protesto ettiği bir dönemde gerçekleşti.

Abadi Yeşil Bölge'nin açılışına dair “vatandaşlarımıza vaadeettiğimiz tedbirler ve bu açılışla devam etmekte olan planlara ve reformlara şahit oluyoruz bunlar sözümüzden vazgeçmeyeceğimiz hareketler” açıklamasında bulundu. Ayrıca Abadi yeni açılan Yeşil Bölge içinden geçen ilk kişi oldu.

Dicle Nehri'nin batı yakasında 10 km karelik bir alana yayılan yerleşke, 2003 yılındaki işgalin hemen öncesinde halka yasak bölge ilan edilmişti. Yerleşke, üzerinde dikenlerin bulunduğu yüksek beton duvarlar ve çok sayıdaki kontrol noktaları ile bir zamanlar Saddam Hüseyin'e ait çok sayıda sarayın bulunduğu bir bölge idi. 2003 işgalinden sonra ABD liderliğindeki koalisyonun yönetim merkezi haline geldi. Bugün ise Irak hükümet yetkillerine de ait çok sayıda meskun apartman ve binayı içinde barındırmakta. ABD elçiliği de dahil olmak üzere çok sayıda elçilik de bu yerleşke içinde bulunmakta.

Haber Ara