Dolar

32,5886

Euro

34,7701

Altın

2.506,65

Bist

9.693,46

Yenikapı'da Fetih coşkusu

İstanbul'un fethinin 563'üncü yılı için Yenikapı Miting Alanı'nda kutlanacak. İstanbul'un fethi 3 boyutlu olarak canlandırılacak, Türk Yıldızları gösteri uçuşu yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 17:11:55

Yenikapı'da Fetih coşkusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, miting alanına geldi.


Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan şölenin yapılacağı alanına çıkan yollarda ve kaldırımlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fatih Sultan Mehmet'in portrelerinin bulunduğu atkı, şapka ve bantlar katılımcılarınca ilgi gördü.

1027184

Zeytinburnu tarafında kurulan 100'e yakın kontrol noktasından geçerek içeri alınanlara Türk bayrağı verilirken, metro, Marmaray, vapur ve otobüslerle miting alanına gelmeye devam edenlere ücretsiz su dağıtımı da yapılıyor. Çağrı filminin müziklerinin çalındığını alana girenler sık sık tekbir getirerek ellerindeki bayrakları salladı.

'YENİDEN DİRİLİŞ, YENİDEN YÜKSELİŞ'

İstanbul'un surlarına benzer şekilde tasarlanan ve "dünyanın en büyük 3 boyutlu platformu" olarak tasarlanan gösteri alanında ise Fatih Sultan Mehmet'i at üstünde gösteren bir resim ve "Yeniden Diriliş Yeniden Yükseliş" yazısı yer alıyor.

MEHTERAN GÖSTERİSİ

Dört bölümden oluşacak etkinliğin ilk bölümünde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı ve TSK Mehteran Birliği Mehteran Grubu sahne alacak.
3 boyutlu gösteriye entegre olarak, leventler tarafından çekilecek gerçek boyutlarda bir Osmanlı kadırgası da alana yerleştirildi.
Fatih Sultan Mehmet ile askerlerinin İstanbul'u fethini temsili olarak gösterecek 500'den fazla oyuncu ve dönemi yansıtması için yeniden üretilen kıyafetlerle araç gereçler için de sahne arkasında dev çadırlar kuruldu.

Vatandaşların gösterileri rahat izleyebilmesi için de 9 dev ekran yerleştirilirken, etkinlik alanında 10 sağlık çadırı, ambulansların kalabalık arasında yol alması için güzergahlar, 150 güvenlikli giriş kapısı, 6 noktada mobil tuvalet ve şadırvanlar, su dağıtım noktaları oluşturuldu.

BİNALİ YILDIRIM'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Aziz İstanbullular bizim inancımızda Fetih, benden bize ulaşmak, beni biz içinde eritmektir. Farklılıklarımızı zenginlik saymak, milletin insanını barış içinde yaşatmaktır.

Fetih Çanakkele'de geçilmez, Sakarya'da düşmana haddini bildirmektir.

Fetih Millet olarak yeniden tarihi yazmaktır. Fetih malzlumun yanında ve yakınında olmaktır.

Fetih Demek millete hizmet etmek demektir. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapmaktır.

Her mağdur ilk önce bizi hatırlar, bize sığınırdı. Kilise ve havralarda güvenlik bizden sorulurdu.

İstanbul feth edilince başka dinlerden insanlara adaletin güler yüzünü biz tanıttık.

Biz insanların şevkatli sığınağıydık. Bizim ecdadımız olmadan adil bir dünya olmazdı.

Şimdi yeniden Fetih ruhu ile ayağa kalkmanın zamanıdır İstanbul.

Gezi kalkışması ile gençleri sokağa döktüler.

Yasin Börü ve arkadaşlarını katlettiler

Bu milletin liderini ve kadrolarını yok etmeye çalıştılar

Ancak millet bunları yemedi. Halkın irfanı tuzakları yendi.

Diyarbakır İstanbul, İstanbul Diyarbakırdır... İstanbul köşe bucak Türkiye'dir.

ERDOĞAN KONUŞUYOR

İstanbul... Ey İstanbull... İki kıtanın gözdesi İstanbul... Her semtinde, her sokağında güzellikleri sinesinde barındıran İstanbul.. Minareleriyle, camileriyle, türbeleriyle medeniyetimizin şahikası İstanbul... Herşeyden önemlisi insanıyla Aziz İstanbul...

Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelerek burada kendisine yeni bir hayat kurmuş herkesi selamlıyorum. Kırım'dan Türkistan'a kadar gözüyaşlı coğrafyamızı selamlıyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun... Derdini derdimiz bildiğimiz herkesi selamlıyorum.

Değerli kardeşlerim İstanbul'u yaşamadan geçen ömür eksiktir, tatsızdır. Bu şehrin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. İstanbul bizim için Efendimizin müjdesine mazhar olmasıyla ayrı bir değerlidir.

Ya Rab... Fatih'in İstanbul'u fethetmesini sağlayan inançla bize hergün yeni gönüller fethetmeyi nasip et. Kıyamete kadar ezanların bu şehirde yankılanmasını lütfeyle. Kimsesizlerin kimsesi olan bu şehri koru. Vatanımızın fethi için toprağa düşen şehitlerimizin şehadetini kabul eyle.

Değerli kardeşlerim fethin hesaplaşması 563 senedir bitmedi. Bu ezanlar devam ettiği sürece bu hesaplaşma devam edecek. İstanbul'u anlamak için Mekke'yi gözünüzün önüne getirmelisiniz.

Fetih Batı'nın aşılmaz sandığı duvarların aşılmasıdır. Fetih 21 yaşındaki Sultanın bin yıllık Bizansı dize getirmesidir.Fetih cihanın yarısı gök, önünde şehit şehit durmuşuz. Fetih'ten sonra bize hicret yoktur. Terör örgütünü kullanıp saldıranların derdi Fethin intikamını almaktır.
İşte gördünüz kuklalar açtıkları çukurlara gömüldüler. 2023 hedefine ulaşarak geleceğin 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Karar da sizindir söz de sizindir. Geçtiğimiz 13 yıldaki projelerle kendi kendine yetecek dereceye getirme noktasında önemli adımlar attık. Bize bizden başka dost yok.

Dünyanın bir numaralı havalimanı bitiyor. Yüzde 25'i bitti. Elhamdülillah gayet hızlı gidiyor Bize bunu laik görmeyenler şimdi aslını görüyorlar.

Dünyada bizi seven var, sevmeyen var. Hiçbirinin imkanları bizden daha iyi değil. Dost ve kardeş ülkeler kendi sorunları konusunda benzer sıkıntılara maruz kalıyorlar. Biz kendimize yetip, kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidereceğiz.

Bize ne dediler? Boğazın altından tünel yapamazsınız dediler. Benim ecdadım projesini yapmış. Yaptık mı? Yaptık... Şu metrodan 130 milyon İstanbullu geçti. Bitmedi Avrasya tünelini yapıyoruz Oradan da araçlar geçecek. Her alanda ülkemizi dev projelerle buluşturduk. Şehir hastaneleri geliyor.

İnşallah önce 30 büyük şehrimizde hastaneleri kuruyoruz. Her şey o hastanede görülecek. Biz milletimizi niye yurt dışına gönderelim.

Gezi olayları sırasında duvarlara ne yazmışlardı. Zulüm 1453'de başladı yazdılar. ODTÜ önünde Malazgirt Bulvarının açlışını engellemek için Bizans miferleri ile polisimize saldırmışlardı.

PKK ilk eylemlerine başladığında ilk hedefleri tarihi camiler olmuştur. Bunların başındakiler zerdüşt inancına mensupturlar. Bu ülkede Kürt sorunu yok, terör sorunu var.

Bir devletin görevi huzuru sağlamaktır. Mal can güvenliğini sağlamaktır. Bunu sağlayacağız. Medeniyetimizin ışığı birilerini rahatsız ediyor. Fethin 600 yıllık acısının taze olduğunu görüyoruz. Biz kendilerine ne kadar yaklaşırsak yaklaşalım onlar asıl rüylarından vazgeçmiyor. Biz kendimiz olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz

Ne işi var Suriye'de Rusya'nın, İran'ın... Bunun yolu Suriye'yi zalim Esed'den kurtarmaktır. Rejim - DAİŞ - PYD birbirini destekleyen üçlü sac ayağı haline dönüşmüştür. Müttefikimiz dediğimiz ülkeler çirkin oyuna göz yumuyor hatta destekliyor.

Fatih hemen İstanbul'un üzerine gitmemiş hazırlık yapmıştır. Türkiye kendi hazırlıklarını yapıyor. Ülkemizi 2023 hedefine ulaştırdığımızda bambaşka bir ülke olacağız. Hesaplaşma her alanda ciddi bir mücadele içindeyiz.

Bir isteğim bir arzum var. Çok ciddi ekonomik saldırılara maruz kaldık. 2016 yeni bir sıçrama yılımızdır. Merkez Bankası rezervinde 165 Milyar doları yakalayacağız. RABİA çok önemli. Birincisi tek millet, iki tek bayrak, üç tek vatan, tek devlet... Silahları gömecek ve koordinatlarını verecekler yoksa bu ülkeyi terk edecekler.

gaa

Haber Ara