Dolar

32,5963

Euro

34,8549

Altın

2.496,68

Bist

9.633,32

Yeni yasama yılı resepsiyonu

Yeni yasama yılı resepsiyonu

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-01 22:17:41

Yeni yasama yılı resepsiyonu
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Hava Harp Okuluna ara sınıflardan öğrenci alımına ilişkin, "Şu anda 4 bine yakın bir müracaat var. Diğer taraftan muvazzaftan dönen 30'a yakın, hatta 40 civarında pilot var. Uçuş eğitimi veren üniversite mezunlarından da alıyoruz. Hava Kurumu Üniversitesinde de 80 potansiyel var. Beklediğimiz rakamlar aşağı yukarı yerini buluyor." dedi.

Ünal, TBMM'nin 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı açılış resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Orgeneral Ünal, pilot ihtiyacının karşılanmasına yönelik yapılan düzenlemeye ilişkin soru üzerine, Hava Harp Okuluna ara sınıftan öğrenci alımına yoğun ilginin olduğunu belirtti.

Hava Harp Okuluna ara sınıflardan 350-400 öğrenci alınacağını aktaran Abidin Ünal, şunları söyledi:

"Şu anda 4 bine yakın bir müracaat var. Diğer taraftan muvazzaftan dönen 30'a yakın, hatta 40 civarında pilot var. Uçuş eğitimi veren üniversite mezunlarından da alıyoruz. Hava Kurumu Üniversitesinde de 80 potansiyel var. Beklediğimiz rakamlar aşağı yukarı yerini buluyor. Ama bizim esas üçüncü kaynağımız yine içimizdeki genç subaylar olacak. Bine yakın genç subay, pilot olmayan subaylarımız pilot olmak için müracaat ediyor. Tabi sağlık muayeneleri, uçuş eğitimleri tamamlanmak kaydıyla. Kaynak beklenenden çok fazla. Ayrıca bir de hava yollarındaki bizden daha yakın zamanda ayrılmış pilot arkadaşları da rezerv sistemine alma gibi bir düşüncemiz var. Bu, yasal bir düzenleme gerektiriyor. Çalışıyoruz."

Bir gazetecinin, "Rezerv derken belli aralıklarla uçmalar için mi?" diye sorması üzerine Ünal, "Tabi" karşılığını verdi.

- "Çok fazla spekülasyon yapmanın doğru olduğu düşüncesinde değilim"

Bir savaş uçağının, pilotun tuvalet ihtiyacını gidermeye çalıştığı sırada düştüğüne yönelik haberin hatırlatılması üzerine Orgeneral Ünal, şöyle konuştu:

"Son 5 senede gerçekte uçak kazamız 7. Yıllık ortalaması 1,4. 100 bin saatte bu 2,7'yi bulur dünya standartlarında. Dolayısıyla böyle 2,7 100 bin saatte kaza oranının üzerine çok fazla spekülasyon yapmanın doğru olduğu düşüncesinde değilim. Bu, hani deyim yerindeyse 'çiş yaparken düşen pilot' arada çok dikkati çekti. Evet, dünyada buna benzer bir iki olay daha var. Emniyet kemerini açmak zorunda kalıyor. Açarken sandalyeyle kumanda arasına sıkışmasından sonra uçak kumanda kontrolden çıktı ve tekrar düzeltemedi. Olayda tamamen böyle bir usül hatası var. Ama diğerlerinde 'paralel yapısı var' desen bir türlü, 'yok' desen bir türlü, hiç buna bağlamanın doğru olduğu kanaatinde değilim.

Çünkü, bütün kazalarda bakıyorsunuz pilotlarımızın hepsi ya öğretmen ya 4'lü kol lideri gibi tecrübeli şahıslar. Tecrübesiz olsa, acemi olsa dersiniz ki 'şöyle böyle'. Oralarda biraz fazla abartılmış. Şu var; mecburi hizmet 10 yıla düştüğü zaman öğretmenlerimizden, tecrübeli pilotlarımızdan ayrılan oldu, bir tecrübe kaybına neden oldu. Bunlar dolaylı olarak etki etmiş olabilir mi olabilir. Ama çok da fazla bunun üzerine tek tek speküle etmenin de doğru olacağı kanaatinde değilim. Zaten rapor resmi bir rapor değil, birinin iddiası."

Bir gazetecinin "Olay doğru mu?" diye sorması üzerine Orgeneral Ünal, "Tabi doğru" karşılığını verdi.

Haber Ara