Dolar

32,5642

Euro

34,7387

Altın

2.492,67

Bist

9.524,59

Yeni Malatyaspor - Manisaspor maçının ardından

Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig'in 8. haftasında evinde karşılaştığı Manisaspor'u 3-1 mağlup etti. Maçın ardından teknik adamlar mücadeleyi değerlendirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-21 21:07:42

Yeni Malatyaspor - Manisaspor maçının ardından
Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig'in 8. haftasında evinde karşılaştığı Manisaspor'u 3-1 mağlup etti. Maçın ardından teknik adamlar mücadeleyi değerlendirdi.

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında, maç değerlendirmesi öncesi gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutladı.

Manisaspor gibi rakiplere karşı oynadıkları müsabakaların kolay olmadığını dile getiren Buz, "Bu tür maçlar kolay değil. Çok önemli bir Şanlıurfaspor galibiyetinden sonra Manisaspor ile sahamızda karşılaştık. Konsantrasyon açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Rakibe baktığınızda kaybedecek hiçbir şeyleri yok. O şekilde buraya geldiler. Bunu boks maçına benzetiyorum. Boks maçında da rakip sendelemiş durumda geldiği zaman huuk panç (kroşe yumruk) diye bir vuruşları var, onu yememek önemliydi. Maçın ilk yarısında 1-0 öne geçtik. Tam istediğimizi yapamasak da, rakibin açtığı anda biz onu hemen değerlendirdik. Ancak yediğimiz gol bize yakışmadı. Manisaspor'u mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Her şeylerini ortaya koydular. 8 maç 19 puan. Şu anda lideriz. Tabii ki önümüzdeki dönem kolay olmayacak. Ama ayaklarımızı yere sağlam bir şekilde basarak, çalışarak inşallah yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Karafırtınalar: "Bir an önce toparlanmalıyız"

Manisaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar ise, Yeni Malatyaspor deplasmanıda 1 antrenmanla geldiklerini ifade etti.

Zorlu deplasmana sıkıntılarla geldiklerini kaydeden Karafırtınalar, "Bugün fizik olarak bir sıkıntı yaşamadık ama mental olarak çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Aslında oyunun ilk yarısı istediğimiz gibi geçti. Olabilir, deplasmanda oynuyorsun, 1-0 götürdüğün sürece 90'da atacağın bir golle maçı berabere bitirebilirsin. Geçen hafta 90+4'de yediğimiz golle maçı kaybettik. Bunu planladık. Tam olacak derken, oyuncu değiştirdiğimiz esnada ikinci golü yedik. Neticesinde çok çabuk golü bulduk, durumu 2-1'e getirdik. Ama dediğim gibi oyunu tutamadık. Yenen üçüncü gol bizim umutlarımızı da azalttı. Neticede Yeni Malatyaspor ile oynuyorsunuz. Bu skor, yenilmek kötü bir şey ama lidere yeniliyoruz. Bizim rakibimiz değildi ama buraya gelirken puan ya da puanlar almayı düşünüyorduk. Ama olmadı, bunun için üzgünüm. Bir an önce toparlanıp, fiziksel olarak sıkıntımız yok, mental olarak olayı düzelttiğimiz zaman takım en kısa zamanda puanlar almaya başlayacaktır" şeklinde konuştu.

Haber Ara