Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Yeni Hasankeyf'te hak sahipliği başvuruları başladı

Yeni Hasankeyf'te hak sahipliği başvuruları başladı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 14:24:01

Yeni Hasankeyf'te hak sahipliği başvuruları başladı
Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Batman'ın Hasankeyf ilçesinin yeni yerleşkesinde yapılacak ev ve iş yerlerinin hak sahipliği için müracaatlar başladı.

Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 Temmuz'da hak sahipliği başvurularını ilan ettiklerini söyledi.

Başvurular için Kaymakamlık binasında büro kurulduğunu anlatan Baygüven, ilk 3 günde yeni Hasankeyf'teki ev ve iş yerlerinin hak sahipliği için 80'i aşkın kişinin başvurduğunu belirtti.

"Hak sahipliği başvuruları 19 Ağustos'a kadar sürecek. Yaklaşık bin başvuru bekliyoruz." diyen Baygüven, başvurular yapıldıktan sonra komisyon kurularak mesken ve iş yeri başvurularının değerlendirileceğini ve süreci hızlandıracaklarını kaydetti.

- Müstakil konutlara rağbet fazla

Hasankeyf'te ikamet eden vatandaşların şu anda en çok müstakil ev tercihinde bulunduğunu aktaran Baygüven, şöyle devam etti:

"80 başvurudan şimdiye kadar sadece bir kişi 2+1 olan daireden istemiş, diğerleri müstakil ev talebi var. Bakanlar Kurulu kararı ile varılan anlaşmaya göre, bir evin maliyeti ortalama 90-130 bin arası değişiyor. Müstakil evlerdeki rakamlar bu civarda. Müstakil evler brüt yaklaşık 150-160 metrekare. Kesin hak sahipleri belirlendikten sonra, yani vatandaşların kaç tanesi 3+1 kaç tanesi 2+1 istediği belirlendikten sonra hemen ihaleye çıkılacak."

Vatandaşlardan Mehmet Güzel ise yeni Hasankeyf'te müstakil ev istediklerine işaret ederek "Yıllarca bu eziyeti çektik. Baraj nedeniyle 15 yıldan beri evlerimizde tamirat bile yapamıyoruz. Yeni evlerin yapılmasını istiyoruz. Biran evvel yeni evlerimize kavuşmayı ümit ediyoruz." dedi.

Haber Ara