Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Yemen'den Suudi Arabistan'a roket atıldı

Yemen'den Suudi Arabistan'ın güneyindeki Cazan bölgesine düzenlenen roket saldırısı sonucu 3 kişi yaralandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-03 22:44:52

Yemen'den Suudi Arabistan'a roket atıldı

AA'nın haberine göre Yemen'den Suudi Arabistan'ın güneyindeki Cazan bölgesine düzenlenen roket saldırısında 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Cazan Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Yemen'den Suudi Arabistan topraklarına roket mermisi atılması sonucu 3 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yaralananlardan birisinin ülkede ikamet eden Yemen vatandaşı, diğer iki kişinin Suudi Arabistanlı anne ve çocuğu olduğu belirtilen açıklamada, yaralıların tedavi için hastaneye kaldırıldıkları ifade edildi.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülkede halen başkent Sana ve diğer bazı kentleri kontrolünde bulunduran ve İran tarafından desteklendiği iddia edilen Husiler, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Necran ve Cazan kentlerine katyuşa füzeleri, diğer şehirlere ise balistik füzelerle sık sık saldırıyor.

Söz konusu saldırıların çoğunlukla hava savunma sistemleri tarafından engellenmesine rağmen, sınır kentleri Necran ve Cazan'a yönelik katyuşa saldırılarında mal ve can kayıpları yaşanıyor.

 

Haber Ara