Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Yemen'deki olaylar

Hükümet güçlerinin Taiz'in doğusunda düzenlediği operasyonda 9 Husi öldürüldü- Taiz'deki çatışmaları takip eden 2 kameraman Husilerin saldırısı sonucu hayatını kaybetti

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-26 12:14:04

Yemen'deki olaylar
Yemen'de hükümet güçlerinin operasyonunda 9 Husi'nin öldürüldüğü, Taiz'deki çatışmaları takip eden 2 kameramanın ise Husilerin saldırısı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Orduya bağlı Taiz Eksen Komutanlığı Enformasyon Merkezi'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, hükümet güçleri Taiz ilinin doğusundaki Husilere ait mevzileri bombaladı. Operasyonda, Huceyra Camisi yakınlarında aralarında bir saha komutanının da olduğu 9 Husi'nin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre ise Husilerin Taiz'in doğusundaki El-Muhafaza ve El-Cumhuri mahallelerine düzenlediği saldırılarda 7'si ağır 20 sivil yaralandı.

- 2 kameraman hayatını kaybetti

Öte yandan Yemenli Gazeteciler Sendikası üyesi Nebil el-Esidi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Taiz'deki çatışmaları takip eden Takiyyuddin el-Huzeyfi ve Vail el-Abesi isimli iki kameramanın Husilerin kendilerini hedef alan saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini aktardı.

Husilerin saldırılarında Velid el-Kuddusi ve Salahaddi el-Vehbani adlı iki kameramanın da yaralandığını ifade eden Esidi, hayatını kaybeden Abesi'nin resmi Yemen uydu kanalında, diğerlerinin ise yerel kanallar ve haber ajanslarıyla çalıştığını kaydetti.

Yemen'de Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar ülke genelindeki farklı bölgelerde iki yıldan uzun süredir devam ediyor.

Haber Ara