Dolar

32,5446

Euro

34,8663

Altın

2.430,28

Bist

9.645,02

Yemen'deki olaylar

İbb kentindeki Sınır Tanımayan Doktorlar ekibi, Husilerin baskılarından dolayı kenti terk etti

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 10:41:52

Yemen'deki olaylar

SANA - Yemen'in İbb kentinde hizmet veren Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü ekibinin, Husilerin baskıları yüzünden bölgeden ayrılmak zorunda kaldığı bildirildi.

Yemen haber ajansı SABA'ya göre, Yerel Yönetimler Bakanı Abdurrakıb Feth, ülkenin orta kesiminde yer alan İbb kentindeki Sevre Hastanesi'nde görev yapan Sınır Tanımayan Doktorlar heyetinin, Husilerin çıkardığı zorlukların yanı sıra hastaneye düzenledikleri silahlı baskınlardan dolayı kenti terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

Husilerin insani yardım kuruluşlarına yönelik engellemeleri nedeniyle ülkedeki insani durumun daha da kötüleştiğine dikkati çeken Feth, El-Hudeyde vilayetinde böbrek yetmezliği olan 600 hastaya acil yardım için uluslararası kuruluşlara çağrıda bulundu.

Konuya ilişkin Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünden henüz açıklama yapılmadı.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü çalışanları, Yemen'de 11 hastane ve bir sağlık merkezinde hizmet veriyor. Örgüt, Aden, Dali, Taiz, Sada, Amran, Hacce, İbb ve Sana'daki 18 hastaneye destekte bulunuyor.

İki yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar nedeniyle gıda ve sağlık alanlarında büyük sıkıntılar yaşanan Yemen'de başta kolera olmak üzere kızamık, çiçek gibi hastalıklar kol geziyor. Uluslararası örgütler her fırsatta "çocuk felcinin" ülkede etkili olmasından duydukları endişeyi dile getiriyor. Dünya Sağlık Örgütü ülke genelinde kolera nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 103'e, şüpheli vakaların ise 21 bin 790'a ulaştığını kaydediyor.

Haber Ara