Dolar

32,4256

Euro

34,4355

Altın

2.488,16

Bist

9.679,80

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 05:39:41

Yemen'deki olaylar
Yemen'in güneyindeki El-Beyda ilinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda Husilerden ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

İsmini vermek istemeyen bir Görgü tanığı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyda ilindeki Es-Sevra hastanesinin arkasında bomba yüklü aracın patlaması sonucu Husilerden ölen ve yaralananların olduğunu söyledi.

Patlama sonucu ölen ve yaralananların sayısının henüz bilinmediğini aktaran görgü tanığı, olay yerine ambulansların ve Husilere ait araçların geldiğini kaydetti.

Öte yandan, ismini vermek istemeyen bir kabile üyesi kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Radme ilçesindeki Husiler ile halk direnişinin çatışmaları durdurma, siyasi aidiyyet özgürlüğü ve barış içinde birlikte yaşama konusunda anlaştıklarını belirtti.

Anlaşmanın sadece bölgedeki Husileri ilgilendirdiğini ve ülkenin diğer yerlerinde savaşan Husiler ile bir alakasının bulunmadığını kaydeden kaynak, anlaşmanın yazılı değil kabile, komşuluk örf ve geleneklere dayalı olarak sözlü olarak gerçekleştiğini aktardı.

Kaynak, Husiler ile halk direnişi arasındaki anlaşmaya göre Radme ilçesindeki halkın can, mal ve namus konusunda güvende olacağını, taraflardan savaşa katılmak isteyenlerin bölgeden uzak cephelere gideceğini ifade etti.

Haber Ara