Dolar

32,3307

Euro

35,0647

Altın

2.308,52

Bist

9.079,97

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-29 21:39:23

Yemen'deki olaylar
Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Birleşmiş Milletler'in (BM) 72 saatlik ateşkes çağrısını onaylamak için, abluka altında bulunanlara insani yardımların ulaştırılması şartı koştu.

Yemen hükümetine bağlı resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ABD'nin Sana Büyükelçisi Matthew H. Tueller'i kabul eden Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, "İhtiyaç sahipleri için gereken insani yardımlar sağlanamayacaksa ateşkesin bir değeri yok. Ateşkesin özü ve amacı, Taiz ve diğer illerde abluka altında bulunanlara gıda ve ilaç ulaştırmaktır." dedi.

Bazı Yemen kaynakları, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in, Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresini (GPC) temsil eden heyetle 72 saatlik ateşkesi de içeren "anlaşmazlığı çözme yaklaşımını" görüşmek için Umman'ın başkenti Maskat'a gelmesinin beklendiğini kaydetmişti.

Şeyh Ahmed'in Askeri Müsteşarı Muhammed Süleyman Fargal, dün Riyad'da Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Muhsin Salih ile bir araya gelerek, Yemende çatışan taraflara ateşkesi yeniden başlatma ve abluka altındaki bölgelere insani yardımların girişine yardımcı olma çağrısında bulunmuştu.

Çatışan taraflarca BM'nin çağrısı üzerine 10 Nisan'da ilan edilen ateşkes, Kuveyt'teki barış müzakerelerinin askıya alınmasının ardından uygulamadan kalkmıştı.

Haber Ara