Dolar

32,3773

Euro

35,0633

Altın

2.326,09

Bist

9.079,97

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 01:38:12

Yemen'deki olaylar
Yemen'in Marib ve Taiz kentlerinde hükümete bağlı güçler ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 2'si sivil 24 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Marib kentinin güneyindeki El-Hime askeri kampının yakınına yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 2 asker hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı.

Hükümet güçlerine destek veren Halk Direniş Güçleri (HDG) Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Husiler ile destekçilerinin Taiz kentindeki sivil yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırılarda 2 sivilin hayatını kaybettiği, 17'sinin yaralandığı belirtildi.

Kentin batısı ve kuzeyinde HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda ise HDG'den 4, Husilerden 16 militanın öldüğü kaydedilen açıklamada, Husilerin, Dave ve Hayyilkamp'ta düzenlemeye çalıştıkları saldırının püskürtüldüğü aktarıldı.

Öte yandan, hükümet güçlerinin başkent Sana'nın doğusunda bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirdiği kaydedildi.

Silahlı Kuvvetler Basın Merkezi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada da hükümet güçlerinin, Sana'nın doğusundaki Nehem ilçesine bağlı Mahalli bölgesine bakan stratejik El-Medavir Dağları'nın kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

Nehem ilçesindeki Beni Barak bölgesinde Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih güçlerine giden yardım yolunun kesildiğine işaret edilen açıklamada, çatışmaların hala sürdüğü, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin verdiği hava desteğiyle Husi hedeflere saldırılar düzenlendiği bilgisi aktarıldı.

Kuveyt'te BM ara buluculuğunda yapılan Yemen barış müzakerelerinin 6 Ağustos'ta askıya alınmasından bu yana taraflar arasındaki çatışmaların şiddetlendiği belirtiliyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara