Dolar

32,3773

Euro

35,0633

Altın

2.326,09

Bist

9.079,97

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-30 00:36:19

Yemen'deki olaylar
emen'in Şebve vilayetinde hükümet güçleri ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda 20 asker ile onlarca militanın öldüğü bildirildi.

Halk Direnişi Güçlerinin (HDG) Basın ve Gözlem Sorumlusu Macid bin Amir el-Harisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümet güçlerinin, Şebve ilindeki Husilerin elinde bulunan bazı bölgelerde kontrolü sağladığını belirtti. Harisi, Husiler ile çıkan çatışmaların ardından Şebve'nin en önemli tarihi bölgelerinden Hacer Kehlan'ın yanı sıra Lehaydar ve Belbum dağları ile Al Mansur ve Es-Süveyda bölgelerinde kontrolün sağlandığını ifade etti.

Çatışmalarda 20 askerin ile onlarca militanın öldüğü bilgisini veren Harisi, askerlerin Husilerin kalesi konumundaki Bin Akil Dağı'nı kuşattığını ve yoğun ateş açılmasının ardından buradaki çok sayıda keskin nişancının teslim olduğunu aktardı.

- Çatışmaları takip eden gazeteci hayatını kaybetti

Öte yandan, Şebve'nin Beyhan ilçesine bağlı Es-Safra semtinde hükümet güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmaları takip eden bir gazetecinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yemen'deki haber kuruluşlarından "Marib Peres" Genel Müdürü Ahmed Ayid, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yayımladığı açıklamada, Şebve muhabiri Abdullah Azizan'ın Es-Safra bölgesindeki çatışmaları takip ettiği sırada hayatını kaybettiğini belirtti.

Ayid, çok sayıda gazete ve haber ağı için haber toplayan gazetecinin ölümüne ilişkin farklı bir detay vermedi.

Bu arada, görgü tanıkları, Lahec ilinin El-Huta kentinde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce bir askerin öldürüldüğünü, olayın ardından kentte geniş çaplı operasyon başlatıldığını, şüpheli görülen kişilerin gözaltına alındığını belirtti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara