Dolar

32,3667

Euro

35,0588

Altın

2.324,81

Bist

9.079,97

Yemen'deki çatışmalar

Yemen'deki çatışmalar

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-23 23:51:24

Yemen'deki çatışmalar
Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 24 kişinin öldüğü bildirildi.

HDG'nin basın merkezinden yapılan yazılı açıklamada, "Taiz'deki birçok cephede çıkan çatışmalarda 22 Husi öldü." bilgisi paylaşıldı.

Söz konusu çatışmalarda HDG'den de 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı belirtilirken, Husilerin Taiz'deki yerleşim birimlerine düzenlediği roket ve topçu saldırılarında ise 5 sivilin yaralandığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca en şiddetli çatışmanın kentin güneyinde yaşandığı, bölgede büyük bir gerginliğin hakim olduğu kaydedildi.

Yemen bir yılı aşkın süredir Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyonun destek verdiği hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih destekçileri arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Söz konusu çatışmalarda binlerce kişinin öldüğü ve yaralandığı, ülkedeki insani durumun ise her geçen gün kötüleştiği belirtiliyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara