Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

Yemen'deki bombalı saldırı

Yemen'deki bombalı saldırı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 23:57:00

Yemen'deki bombalı saldırı
Dışişleri Bakanlığı, Yemen'de bu akşam bir camiye düzenlenen bombalı saldırıyı kınadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Yemen'in başkenti Sana'da bugün bir camiye düzenlenen ve çok sayıda kişinin ölümüne yol açan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yemen'de devlet otoritesinin tüm ülke sathında yeniden tesis edilerek, kardeş Yemen halkının kalıcı huzur, güvenlik ve istikrara kavuşması yolundaki desteğimizi yineliyoruz.'

Yemen Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sana'nın El-Cerraf bölgesinde, çoğunlukla Ensarullah Hareketi (Husiler) taraftarlarının bulunduğu el-Müeyyed Camisi'ne düzenlenen saldırıda en az 20 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı belirtilmişti. İlk saldırının ardından yaralıların taşınması sırasında, caminin bitişiğinde kalabalık gruba yönelik bomba yüklü araçla ikinci bir saldırı daha gerçekleştirilmişti.

Saldırının ardından terör örgütü DAEŞ'e bağlılığını bildiren "Sana Vilayeti" adlı örgütün Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kusay Sanaani isimli militanın caminin içerisinde intihar saldırısı gerçekleştirdiği, saldırının "Husilere karşı intikam" amaçlı olduğu belirtilmişti.

Haber Ara