Dolar

32,4165

Euro

34,4540

Altın

2.488,75

Bist

9.679,80

Yemen'de yeni bir kriz daha

Yemen'de iççsavaş devam ederken, büyük bir elektrik krizinin kapıda olduğu belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-31 03:11:44

Yemen'de yeni bir kriz daha

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Yemen'in Aden vilayetinde, yakıtın tükenmesi sonucu çalışmayan bazı elektriksantralleri dolayısıyla kentteki enerji krizinin büyümesinin "felakete" dönüşebileceği uyarısı yapıldı.

Aden Elektrik Kurumu Genel Müdürü Ahmed Muhammed Mana, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi'ye, elektrik krizine çözüm bulunması için yardım çağrısında bulundu.

Bazı elektrik santrallerinin yakıtın tükenmesinden dolayı çalışmadığını, geri kalan elektrik santrallerinin de ilerleyen saatlerde durmasının muhtemel olduğunu ifade eden Mana, Aden vilayetinde sıcaklığın 40 dereceyi aşmasını da bölge için "tehlikeli bir durum" olarak nitelendirdi.

Mana, bugün bazı elektrik santrallerine zorla girildiğine ve ateş açıldığına da dikkati çekerek, kentte tamamen bir elektrik kesinti olması durumunda kaos çıkabileceği öngörüsünde bulundu.

Aden valiliğindeki hükümet kaynakları, valilik yetkililerinin Cumhurbaşkanı Hadi ve hükümetle tükenmeden önce yakıt sağlanması için çaba sarf etiğini kaydetti.

Haber Ara