Dolar

32,3124

Euro

35,0549

Altın

2.279,12

Bist

9.022,69

Yemen'de İran yapımı İHA düşürüldü

Yemen Hükümet güçleri, Beyda vilayetinde İran yapımı insansız hava aracı düşürüldüğünü duyurdu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-10 00:01:29

Yemen'de İran yapımı İHA düşürüldü

Yemen ordusu, Beyda vilayetinde Husiler ve müttefikleri devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları tarafından kullanılan İran yapımı insansız hava aracını düşürdüğünü duyurdu.

Yemen ordusuna bağlı "26 Eylül" adlı internet sitesinde yayımlanan haberde, ordu birliklerinin, ülkenin orta kesiminde yer alan Beyda ilinin stratejik Kureyşiye ilçesinde darbecilere (Husiler ve Salih yanlısı silahlı güçler) ait bir İHA'yı düşürdüğü belirtildi.

Beyda'nın, Yemen'in kuzeyi ile güneyindeki illeri birbirine bağlayan önemli bir konumda bulunduğu vurgulanan haberde, "Husiler ve Salih yanlılarının, ulusal orduya bağlı birliklere karşı casusluk amacıyla İran yapımı bu tür İHA'ları kullanma girişimlerinde bulunduğuna" dikkat çekildi.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan Salih yanlıları, Eylül 2014'ten beri başkent Sana başta olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Haber Ara