Dolar

32,5780

Euro

34,8263

Altın

2.418,35

Bist

9.645,02

Yemen'de El Kaide'ye iki hafta süre tanındı

Yönetime bağlı ordu ve koalisyon güçleri, Hadramevt kentindeki El Kaide ve IŞİD üyelerinin teslim olmaları için 2 hafta süre tanıdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 17:08:25

Yemen'de El Kaide'ye iki hafta süre tanındı

Yemen'de yönetime bağlı ordu ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Hadramevt kentindeki El Kaide ve IŞİD üyelerine teslim olmaları için 2 hafta süre verdiği bildirildi.

Hadramevt Valisi Ahmed bin Berik, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Ordunun ve koalisyon güçlerinin, Hadramevt'teki El Kaide ve IŞİD üyelerine teslim olmaları için 2 hafta süre tanıdığını belirten Berik, militanların bu süre içinde teslim olmaları halinde herhangi bir yargılamaya tabi tutulmayacaklarını ve genel aftan yararlanacaklarını vurguladı.

Yemen'de uluslararası koalisyonun hava desteği verdiği ulusal ordu, nisan ayında Hadramevt'in kent merkezi Mukalla'da El-Kaide'ye yönelik operasyon başlatmış, kentin El Kaide'nin elindeki tüm ilçelerinde hükümet yanlısı güçlerin güvenliği sağladığı açıklanmıştı.

El Kaide'nin elinden alınmasının ardından kentteki askeri mevzileri hedef alan saldırılar düzenlenmiş, son olarak 18 Temmuz'da bir kontrol noktasına düzenlenen saldırıyı El Kaide üstlenmişti.

Nisan ayından bu yana askerlere yönelik 3 saldırı da IŞİD tarafından üstlenilmişti.

Haber Ara