Dolar

32,5741

Euro

34,7584

Altın

2.501,48

Bist

9.693,46

Yemen'de ateşkes bitti, saldırılar başladı

Yemen'de ateşkesin son bulmasıyla hava saldırılarına yeniden başlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-23 12:54:25

Yemen'de ateşkes bitti, saldırılar başladı

Yemen'de ateşkesin sona ermesinin ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarına ait iki askeri kampa hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Dünya Bülteni'nin haberine göre; koalisyon güçlerine ait uçaklar, Husiler ile Salih yanlılarının başkent Sana'nın doğusundaki "El-Hafa" isimli askeri kampına 3, güneyindeki "En-Nehdeyn" askeri kampına ise bir hava saldırısı düzenledi. Söz konusu saldırıların askeri kamplarda herhangi bir hasara neden olup olmadığı hakkında ise bilgi verilmedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Yemen'de 19 Ekim'de başlayan ve dün sona eren ateşkesin 72 saat daha uzatılması çağrısında bulunmuştu. Ahmed, iki taraftan da yapılan ihlallere rağmen ateşkesin büyük ölçüde etkili olduğunu belirmişti.

BM'nin önerisiyle, Yemen'de 19 Ekim Çarşamba günü yerel saatle 23.59'da ülke genelinde geçerli olmak üzere 72 saatlik çatışmaların durması anlaşması yürürlüğe girmişti.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi de Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin ihlallerine rağmen komutanlarına ateşkese uymaları talimatını vermişti.

 

Haber Ara