Dolar

32,3242

Euro

35,0821

Altın

2.308,24

Bist

9.079,97

Yedek sarjoru hayatini kurtardi

Yedek sarjoru hayatini kurtardi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 13:12:13

Yedek sarjoru hayatini kurtardi
Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başarıyla tamamlanan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sırasında güvenlik güçleri, mucize kurtuluşlar da yaşadı.

Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan PKK'lı teröristlere yönelik Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde 14 Aralık 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tarafından yönetilen operasyonların 59. gününde, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurları Cizre'yi teröristlerden temizlendi.

Operasyonlar sırasında çok sayıda kahramanlığa imza atan güvenlik güçleri, bazı silahlı saldırılardan da mucize eseri kurtuldu.

Cudi Mahallesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyona katılan özel harekat polisi İbrahim A, bir arkadaşını şehit verdiği çatışmada merminin yeleğindeki yedek şarjöre isabet etmesi sonucu yara almadan kurtuldu. Teröristlerin bir başka atışı ise boynundaki silahın askısını delip geçti.

- Cizre'ye gönüllü geldi

Saldırıdan şans eseri kurtulan İbrahim A, Kilis'te görev yaparken başlayan operasyon için Cizre'ye gönüllü geldiğini söyledi.

Mucize şekilde kurtulduğu saldırıda bir arkadaşını şehit vermenin üzüntüsünü yaşadığını dile getiren İbrahim A, "Beni Allah kurtardı. Allah beni korudu. Vatanım için geldim, vatanım için ölmeye hazırım" diye konuştu.

Söz konusu çatışmada 5 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Haber Ara