Karakter boyutu :






her şeye eyvallah da
ahmet sezgin
tamam yazar yazıyor, tüketicilik, gdo, ahlaksızlık, erdem vd. ancak konu din, uluhiyyet ve belagat ile ilgili ise lütfen orda biraz dursun, hele böyle iddialı ve ilim erbabınca hafife alınmasına sebebiyet verecek yargı cümlelerinden kaçınmalı. kendisini takdirle takip ettiğimiz yazar şer'i ilimler alanına giren hususlarda başkasının yaptığı gibi tam gaz gitmekten veya en azından kendince anladığını ammeleştirmekten kanaatimce şiddetle kaçınmalı.
20.02.2010 21:15:03
dr
niyet iyi olsa da seçilen başlık son derece hatalı. Konuyu derinlemesine bilmeyen insanlarda yanlış etkiler bırakabileceğinden korkulmalı. En başta yazılar kaleme alınırken meseleyi tam layıkı ile anlatamama korkusu taşınmalı.
10.02.2010 14:54:25
KORKU?
SELEFI
arapçada geçen "ITTEQILLAH" (allahtan kork) kelimesinin aslinda turkçe anlami yoktur, onun için kurani tercume edenler korku kelimesi yaziyorlar, itteqillahin asil anlami "allaha karsi gelmekten korkmak, sakinmak " anlamindandir, mesela fransizca'da bu kelimenin tam anlami var, ittqillah crain ALLAH kren allah ... fransizcada korkunun asil anlami ise "peur" dur
09.02.2010 15:40:57
m_s.oglu905@hotmail.com
Mahir SİNANOĞLU-2-
Belki "korkmak" sözcüğünden ne anlaşılması gerektiğine dair algı çeşitlemesinden kendi zihin dünyasında hangisinin daha baskın olduğuna bağlı olarak böyle bir konuyu işledi. Ama ne olursa olsun izahatın hüküm cümlesini ifade eden başlık "Allah'tan Korkmak Gerekmez" olmamalıydı. Allahtan korkmaya gerek yok denildiğinde, dini literatürümüzdeki "havf", "ittika", "haşyetullah" gibi kavramları nereye oturtacağız. Esas kulluk korku ve muhabbet beraberliği ile tekemmül eder.
09.02.2010 10:17:32
m_s.oglu905@hotmail.com
Mahir SİNANOĞLU-1-
Kemal Bey bu yazısını muhtemelen; dini hayatın korkular üzerine değil de, aşk ve muhabbet üzerine bina edilmesi gerektiğini düşünerek kaleme aldı. Mevzunun hasasiyet muktezasıyla, kılı kırk yarma cehdi içinde yazdığı bu makalenin maksad-ımahsusana hizmete kifayet etmediğini düşünüyorum. Çünkü Kur'an-ı Kerimde defalarca allah korkusunun telkin edildiğinden bihaber olamazdı.
09.02.2010 10:06:09
Tüm Yorumlar İçin Tıklayınız ( 18 )
Piyasalar
| Alış | Satış | |
| Euro | 2,090 | 2,100 |
| Dolar | 1,519 | 1,528 |
| Sterlin | 2,310 | 2.331 |
RÖPORTAJ
Foto Galeri




