Dolar

32,5870

Euro

34,8201

Altın

2.416,94

Bist

9.645,02

Yaz kursları hız kesmek bilmiyor

Erzurum GHSİM, İl Spor Merkezleri kapsamında ücretsiz yaz spor kurslarında öğrencilere değişik branşlarda spor yaptırmaya devam ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 10:50:07

Yaz kursları hız kesmek bilmiyor
Erzurum GHSİM, İl Spor Merkezleri kapsamında ücretsiz yaz spor kurslarında öğrencilere değişik branşlarda spor yaptırmaya devam ediyor.

Bu yaz yaklaşık 5 bin öğrenci, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün sağladığı bu imkanlarla İl Spor Merkezleri Yaz Spor Kurslarında spor yaparak, zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak durdu. Obezite ile mücadele de GHSİM'nin yaz spor kursları önemli bir başarıya imza attı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yaz spor kurslarının yanı sıra 'Ailemle Spor Yapıyorum' projesini de başarı ile yürütmenin gururunu yaşıyor. Atletizmden, voleybolda, yüzmeden okçuluğa, Karateden, taekwondoya, güreşten, masa tenisine, badmintondan, basketbola, tenisten, buz sporlarına, bisikletten, boksa, 27 ayrı spor branşında faaliyetlerini yürüten GHSİM İl Spor Merkezleri'nde en büyük başarıyı yakalayan iller arasında yer alıyor.

Yılın 12 ayı gençliğe spor imkanı tanıdıklarını, 3 ay boyunca da 5 bin dolayında öğrencinin yaz spor kurslarında eğitim aldığını vurgulayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, kurslara gösterilen ilgiden bir hayli memnun olduklarını söyledi.

"Çocuklara spor bilincini aşılıyoruz"

"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sporu seven bir yapıda olmasını istiyoruz" diyen GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, "Atatürk'ün de dediği gibi sağlam kafanın sağlam vücutta olacağının bilinciyle küçük yaşta çocuklarımıza spor bilincini aşılamak için çalışıyoruz. Özellikle yaz mevsiminin tatil olması hasebiyle fırsat olduğunu biliyoruz. Bu nedenle çocuklarımıza sporla dolu dolu kurslar hazırlıyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Yaz Spor kurslarının çocukları kötülükten uzaklaştırdığına işaret eden Taşkesenligil, "Sporu seven yeni neslin birçok kötülükten uzak kalacağını biliyoruz. Bu nedenle spora teşvik ediyoruz. Yaz boyunca yüzlerce çocuğun spor tesislerimizde antrenörlerimiz nezaretinde kurs görmeleri bizleri mutlu etti" diye konuştu.

Haber Ara