Dolar

32,3761

Euro

34,9809

Altın

2.325,66

Bist

9.085,17

Yapı Kredi FikriMobil kazananları belli oldu

Yapı Kredi FikriMobil kazananları belli oldu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 12:09:38

Yapı Kredi FikriMobil kazananları belli oldu
apı Kredinin, üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği FikriMobil mobil uygulama geliştirme yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Yapı Kredi açıklamasına göre, FikriMobil'e katılan yüzlerce proje arasından, oyunlaştırma teknikleri kullanarak küçük yaştaki kullanıcıların kodlama becerilerini artırmaya yönelik bir mobil uygulama geliştiren Scode ekibi 1. oldu ve 1 haftalığına dünyanın teknoloji ve girişimcilik merkezi kabul edilen Silikon Vadisi'ne gitme hakkı kazandı.

Aracını park etmek isteyen kişileri uygun otoparklara yönlendiren uygulamaya imza atan ParkKolay ekibinin ikinci olduğu yarışmada, insanların bilinçlerindeki reklam algısını, ürün ve marka bilinirliğini analiz eden mobil uygulamayı geliştiren 5Second ekibi ise 3'üncülüğe değer görüldü. Yarışmada ilk üçe girenlere para ödülü de verildi.

Yapı Kredi FikriMobil 2016'da heyecan bu sene 14 Aralık 2015'te başvuruların alınmasıyla başladı. Alınan 401 başvuru içerisinde çeyrek ve yarı final aşamaları sonrası 9 ekip finale çıkmaya hak kazandı.

Yapı Kredi genel müdürlük binasında 26 Mayıs'ta gerçekleştirilen final ile dereceye giren ekiplerin yanı sıra özel ödül alan proje sahipleri de açıklandı.

Scode ekibi ayrıca Microsoft Türkiye'de Yaz Okuluna katılma şansı kazandı. Kişilerin gittikleri mekanlarda video ile check-in yapabilecekleri ve yorum ekleyebilecekleri uygulamayı geliştiren Molocate ekibi ise 1 yıl IBM Developer Works Premium üyeliği kazandı. Çeşitli kriterler ile izleyicileri analiz ederek, kullanılan puanlama altyapısı ile izleyiciler için en iyi film alternatiflerinin önerildiği Moodie ekibi ise KWORKS Girişimcilik Araştırma Merkezi'nde Ön Kuluçka'ya girmeye layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri ve Operasyon Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, FikriMobil'de yarışan ekiplerin birbirinden farklı iş fikirlerine sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bankacılığın dijital dönüşümüne öncülük eden Yapı Kredi olarak FikriMobil'i, yakın geleceğe yön vermesi beklenen farklı teknolojiler üzerine öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri bir platform olarak kurguladık. İkinci kez düzenlediğimiz bu etkinlikle artan başvuru sayısının yanı sıra proje fikirlerinin birbirinden farklı ve yaratıcı olmasını oldukça önemli buluyoruz. Bu durum, ülkemizde gençlerin bilişim teknolojilerine daha fazla ilgi duyduğunun bir başka göstergesi. Teknolojiye gerekli önemi veren ülkelerin, küresel yarışta bir adım önde olduğu bu ortamda, gençlerin bu alana ilgisi bizleri son derece mutlu ediyor. FikriMobil sadece dereceye giren ya da özel ödül kazanan ekipler için değil, sürece katılan herkes için eğitici bir yarışmaya dönüştü. FikriMobil'e katılan pek çok ekibin ileride projelerini hayata geçirdiklerinde başarılı olacaklarını düşünüyoruz."

Geleceğin mobil uygulamalarının arandığı FikriMobil'de projeler, Cahit Erdoğan'ın yanı sıra Yapı Kredi Murahhas Üye ve Genel Müdür Vekili Niccolo Ubertalli, Yapı Kredi Alternatif Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri Yönetimi Başkanı Cengiz Arslan, Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi Direktörü Enis Erkel, ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş, İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Onur Koç, IBM Türkiye Ülke Teknoloji Lideri Sevilay Kurt, Galata Melek Yatırımcısı Arif Akdağ, gazeteci Timur Sırt ile BKM Ödeme Platformları ve Bilgi Teknolojileri Grubu Genel Müdür Yardımcısı Celal Cündoğlu'dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Haber Ara