Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Yanlış algı düzeltilmeli

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-14 11:16:54

Yanlış algı düzeltilmeli

Eğitim camiası istikbalimiz için hayati derecede elzem olan büyük bir hizmet grubudur. Ancak bu camiayı oluşturan fertlerin her birinin mevcut hükümetten ekonomik anlamda çok memnun olduklarını söylemek pek de mümkün değil. İktidardaki partiye oy verenlerin bile zaman zaman 13 yıllık iktidarın eğitim politikalarını eleştirdiklerine şahit oluyoruz. Kimi zaman eleştirilerin dozajı kaçabiliyor. Ve eğitim camiasının mensupları özellikle ekonomik konularda sıkıntılarını alenen dile getiriyorlar.

Şikâyetleri, oluşturulan haksız algılara bağlamak gerçekleri gizlemek olacağından olumlu tenkit yerine geçmesi için bir teklifte bulunalım. Bildiğiniz gibi öğretmenlerin maaşları geçmiş yıllarda emniyet mensuplarının maaşlarından geride değildi. Ancak günümüzde bilinen bir gerçek olan bu durum eğitimci arkadaşları en azından psikolojik olarak rahatsız etmektedir. Kalemiye Seyfiyenin gerisinde kalmamalıdır. Bunu söylerken zinhar yanlış anlaşılmasın, emniyet güçlerinin aldıkları maaşları çok bulmuyorum. Tam aksine Kalemiye sınıfını oluşturan eğitim mensuplarının ekonomik şartlarının çok zor olduğunu ifade etmek istiyorum.

Yaptıkları işlere baktığımızda göreceğiz ki Kalemiye sınıfının meslek itibariyle Seyfiyeye göre daha kutsal olduğunu göreceğiz. Hani hep deriz ya bana bir harf öğretene kırk yıl kölelik yaparız diye, işte bu vecize Kalemiye sınıfı oluşturan eğitimcilerin kutsala ne kadar yakın olduklarını sanırım bize anlatıyordur.

Gelelim teklifimize kulağımıza kadar gelen haberlere göre hükümet emekli vatandaşlarımızın içinde bulundukları ekonomik güçlüklerin farkında. Dolayısıyla emeklilerin ekonomik şartlarını düzeltmek için bir dizi tedbirin hazırlığı içinde. Hazırlanmakta olan pakete göre hükümet emeklilere maaşlarının on katına kadar kredi verecekmiş. Verilen krediler bir yıl geri ödemesiz ve faizsiz olacakmış.

Hükümet bu cömertliği eğitim camiasının mensuplarına da göstermeli. Yapılacak bir düzenlemeyle eğitim çalışanları da bazı ihtiyaçları için benzer şartları havi kredileri kullanabilmeli.

Böyle olduğu takdirde inanıyorum ki çok olumlu intibalar oluşacaktır. Yıllardır öğretmenlerin bulunduğu ortamlarda sık sık dillendirilen Ak Parti iktidarlarının eğitim politikalarının çok başarısız olduğuna dair algı yıkılacak yerine hoşnutluk kaim olacaktır.

Yeniden bir seçim sathına yaklaştığımız bu günlerde terörden bunalan halkımıza hükümetin sağlayacağı bu jest fevkalade olumlu gelişmelere de kapı aralayacaktır, diye düşünüyorum.

-- Facebook: https://www.facebook.com/adil.gulmez.14 Twitter: https://twitter.com/umradil http://dkabhaber.com/ http://adilgulmez.com/

Haber Ara