Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

Yamanlar Koleji'nden seçim sandıkları çıktı

Yamanlar Koleji'ne kayyum atandı. Aramada okul içinde bulunmaması gereken seçim sandıkları olduğu tespit edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-22 20:59:04

Yamanlar Koleji'nden seçim sandıkları çıktı

İzmir'de, darbe girişimi soruşturması kapsamında kayyum atanan Yamanlar Koleji'nde, Fethullah Gülen'in ABD'ye gitmeden önce zaman zaman kullandığı belirtilen odaya, polis tekrar girdi. Müze görünümündeki odada bulunan bazı eşyalar, polislerce toplandı. İncelenmek üzere İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

OKULA KAYYUM HEYETİ GİTTİ

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonlarında elde ettiği bilgi ve belgelerle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı birimlerin incelemeleri sonucu Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) eleman kazandırdığı, mali destek sağlandığı iddiaları doğrultusunda kayyum atanan Yamanlar Koleji'nin ortaokul ve ilkokul bölümünün bulunduğu Bozyaka semtindeki binaya bugün kayyum heyeti de gitti. Kararı Okul Müdürü Murat Çelen'e tebliğ eden İsrafil Kömürcü başkanlığındaki kayyum heyeti, okulu gezdi.

Fethullah Gülen'in, Türkiye'deyken kullandığı ve özel görüşmelerini yaptığı iddia edilen odadaki eşyaların toplandığı, şark köşesi adı verilen ve adeta müze haline getirilen odada ise tank, top ve uçak maketlerinin bulunduğu, askeri kostümlerin yer aldığı dikkat çekti.

OKULUN TABELASINI SÖKTÜLER

Heyetin okul içindeki incelemeleri sürerken, dışarıda darbe girişimine tepki gösteren bir grup, ellerinde Türk bayrakları ile bina önünde toplandı. Sık sık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan gruptakiler, araçlarından da Erdoğan'ın okuduğu şiiri dinletti. Gruptakiler, daha sonra ellerindeki çekiçle okulun tabelasını söktü.

SEÇİM SANDIKLARI BULUNDU

Öte yandan, Fethullah Gülen'in ABD'ye gitmeden önce zaman zaman kullandığı belirtilen odanın da yer aldığı binanın giriş kısmında, genel seçimlerde kullanıldığı düşünülen seçim sandığı ve çuvallarla, oy kullanma paravan demirleri bulundu. Normal şartlarda okulda bulunmaması gerektiği öğrenilen sandık ve çuvallarla ilgili bir de tutanak hazırlandığı belirtildi.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara