Dolar

32,5752

Euro

34,9885

Altın

2.431,43

Bist

9.770,19

Yakup Köse: Bu sizce hayra alamet mi?

Star gazetesindeki köşe yazısında batıcıları eleştiren Yakup Köse, 'AK Parti yenildi' propagandasıyla AK Parti’yi kendi çukurlarına çekmeye çalışıyorlar şeklinde yazdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-04 15:04:41

Yakup Köse: Bu sizce hayra alamet mi?

'Kim üzülecek' başlıklı yazısında Batıcıların propagandayı, reklamı ve yönlendirmeyi iyi yaptığını ifade eden Köse, dönüm noktasında olduğumuzu ve AK Parti'nin ya “Koalisyon olmazsa üzülürüm” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu üzecek veya Müslüman Anadolu halkını diye ekledi.

İşte Köse'nin o yazısı;

AK Parti iktidarını yıkmak adına ülkeyi kaosun içine çekmeye çalışan Batıcıları bir istikrar derdi aldı ki sormayın! Genel seçimlerde, her türlü hileye rağmen Ak Parti'nin birinci parti çıkmasına mâni olamayan Batıcılar, “Ak parti yenildi” propagandasıyla Ak Parti'yi kendi çukurlarına çekmeye çalışıyor.

Farz-ı muhal onların dediği gibi bir yenilgi varsa, o da Ak Parti'nin kendi kendine yenilmesidir. Genel seçim neticesi ortada: Ak Parti %41, CHP %25, MHP %16, HDP %13. Bunların hesabına göre en yakın rakibine 16 puan fark atan Ak Parti yenilmiş, seçimlerde toplam %38 oy alan CHP-HDP ittifakı ise seçimleri kazanmış oluyor!

Cumhuriyet mitinglerinde, Gezi Ayaklanması'nda, 17-25 Aralık darbe girişimlerinde ülkenin istikrarını düşünmeyen ve dile getirmeyen Batıcılar, “İstikrar için Ak Parti ile CHP koalisyon yapmalı” demeye başladılar. Yıllarca “AKP” demekle ideolojik tavır sergilediğini sanan ahmakların bir anda “Ak Parti” demeleri sizce hayra alâmet mi? “Ne var canım bunda” diyenlere malûm enişteyi hatırlatırım; sahi, o durup dururken niye öpmüştü!

Batıcılar propaganda, reklam ve yönlendirmeyi hakikaten iyi yapıyorlar. Hiç ummadığımız birisinden hiç ummadığımız lafları duyabiliyoruz. “Niye böyle söylüyorsun” diye sorduğumuzda “Ne bileyim, herkes öyle diyor” diyerek işin içinden çıkıyor. “Herkes” dediği ise Batıcılar ama farkında değil. CHP ile koalisyona müspet bakanlar da işte bu yönlendirme rüzgârına kapılanlar. Tabii ki bu rüzgâra kendi iradesiyle kapılanlar da çok. Halk arasında “tuzu kuru” tâbir edilen omurgasız kişiler için başa kim gelirse gelsin mühim değil, yeter ki ona “hoşt” denmesin. Müslüman Anadolu halkı acı çeker, emekleri zâyi olur onu derdi değildir. Onların derdi, sûret-i haktan gözüküp gemilerini yürütme...

CHP ile koalisyon AK Parti'nin sonu olur. Bu hakikati görmek için bilim adamı, stratejist olmaya gerek yok; halkın arasında dolaşmak yeterli. O çok güvendiğiniz anket şirketlerine verdiğiniz paraları arabalarınıza yakıt parası yapın da halkın arasına karışıp şu sorusuna cevap verin: “Bizi CHP zihniyetinden kurtarsın diye oy verdiğimiz Ak Parti CHP ile nasıl koalisyon yapar?” Bir gazeteci olarak her yerde bu soruya muhatap oluyor ve “İnşaallah böyle bir gaflete düşmeyecekler” diyerek insanları teskin etmeye çalışıyorum.

Her zaman yazıyorum, Müslüman Anadolu halkı CHP zihniyetine karşı patlamayı Ak Parti üzerinden yapmıştır. Batıcılar bunu iyi bildiğinden Ak Parti'yi kendi karanlık dehlizlerine çekip Müslüman Anadolu halkının umutlarını kırmak, “Bunlarla mücadele edilmez” teslimiyetini zihinlere yerleştirmek istiyor. Seçimin ertesi günü havaalanında CHP milletvekili Şafak Pavey'in HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a şen kahkalarla arasında söylediği, “Birlikte iyi salladık” sözünün tezahürü olan bugünkü patlamalar, cinayetler, salladıklarını düşündükleri Müslüman Anadolu halkının iradesini yıkmaya yöneliktir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haber Ara