Dolar

32,4689

Euro

34,5616

Altın

2.474,19

Bist

9.525,68

Yahudiler İsrail vatandaşlığından vazgeçiyor

Dünyanın farklı bölgelerinden işgal altındaki topraklara gelen Yahudi göçmenlerin birçoğu geri dönmek istiyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-26 15:23:09

Yahudiler İsrail vatandaşlığından vazgeçiyor

İsrail'de yayınlanan raporlara göre, binlerce Yahudi geldikleri devletlerin vatandaşlığını korumak adına İsrail vatandaşlığından çıkarken, işgal rejimi başvuruda bulunan binlercesinin taleplerini geri çevirdi. İsrail'in bir çok ülkede bulunan elçilikleriyle birlikte etraflı bir rapor yayınlayan Nüfus ve Göç İdaresi, 8 bin 308 Yahudi'nin 12 yıl içinde İsrail vatandaşlığından vazgeçtiğini belirtti.

Yediot Aharanot gazetesi tarafından yayınlanan raporun verilerine göre, 2015 yılında 749 kişi İsrail vatandaşlığından vazgeçip pasaport ve kimliklerini teslim ederken, 2014 yılında 635 ve 2013 yılında ise 470 kişi vazgeçti.

Dünya Bülteni'nin haberine göre; İsrail vatandaşlığından vazgeçenlerin, vazgeçme nedenlerinin farklı olduğuna dikkat çeken raporda, bir kısmının geldikleri ülkelerin vatandaşlığı için işgal rejimi vatandaşlığını iptal ettiği, bir kısmının ise hayatları için İsrail değil geldikleri ülkenin önemli olduğuna inandıkları için vazgeçtikleri ve bunların İsrail'e bir daha dönme niyetinde olmadıkları ifade edildi.

Rapora göre İsrail vatandaşlığından çıkmak isteme talebi çoğunlukla Almanya'da yaşayan Yahudilerden geliyor. Onu Amerika, İsveç, İngiltere ve Hollanda takip ediyor.

Uzmanlar, İsrail vatandaşlığından çıkmak isteyenlerin aslında daha çok olduğunu, ancak İsrailli kurumların başvuruda bulunanları 3-6 ay bekletmek zorunda olduklarını, bu süre içinde birçok talebin geri çevrildiğini ifade etti.

Haber Ara