Dolar

32,3659

Euro

34,9597

Altın

2.324,82

Bist

9.079,97

Yahudi yerleşimcilerin Filistinli ailenin evine saldırısı

Yahudi yerleşimcilerin Filistinli ailenin evine saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-31 21:57:05

Yahudi yerleşimcilerin Filistinli ailenin evine saldırısı
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Batı Şeria'da Filistinlilere ait evin ateşe verilmesi sonucu bir bebeğin hayatını kaybettiği saldırıyı sert biçimde kınayarak saldırganların bir an önce adaletin önüne çıkarılmasını istedi.

Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Devabişe ailesine başsağlığı dileğinde bulunan Ban, "İsrailli yerleşimcilerin defalarca uyguladığı şiddet eylemlerinden hesap sorulmaması yine vahşi bir olaya neden olmuştur. Buna son verilmeli" ifadelerini kullandı.

Ban, siyasi sürecin durması, illegal yerleşimlerin devam etmesi ve Filistinlilerin evlerinin yıkılmasının iki tarafta da aşırılıkçı şiddete yol açtığını kaydederek, bu durumun hem Filistinlilerin meşru devlet taleplerine hem de İsrail halkının güvenliğine tehdit oluşturduğunu belirtti.

Taraflara barış müzakerelerine dönme çağrısında bulunan Ban, daha fazla can kaybı yaşanmaması için gerginliğin azaltılmasını istedi.

Yahudi yerleşimcilerin önceki gün Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu Ali Devabişe isimli bir bebek hayatını kaybetmiş, anne ve babası da yaralanmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara