Dolar

32,5170

Euro

34,9440

Altın

2.439,02

Bist

9.716,77

Yahudi merkezlerine yönelik bomba ihbarlarının arkasından İsrailli genç çıktı

Dünyanın farklı noktalarındaki Yahudi merkezlerine yönelik bomba ihbarlarının arkasında ABD vatandaşlığı da olan bir İsrailli gencin olduğu ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-25 13:12:52

Yahudi merkezlerine yönelik bomba ihbarlarının arkasından İsrailli genç çıktı

Sputnik'in haberine göre ABD'nin Missouri ve Philadelphia eyaletlerindeki Yahudi mezarlıklarına yönelik saldırıların ardından ülkenin farklı noktalarındaki onlarca Yahudi merkezine yönelik bomba ihbarları yapılmıştı. Benzer ihbarlar farklı ülkelerdeki merkezlere yönelik de yapılmıştı.

Söz konusu ihbarlara ilişkin olarak sürdürülen soruşturmayla ilgili olarak İsrail polisi dün bir yazılı açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada “ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde ülkenin güneyindeki Aşkelon kentinde yaşayan 19 yaşındaki bir İsrail vatandaşının dünyanın çeşitli bölgelerinde asılsız bomba ihbarlarında bulunduğu tespit edilmiştir” denildi. Açıklamada İsrailli olduğu belirtilen gencin kimliği belirtilmedi.

Ancak İsrail basınında yer alan habere göre, ihbarla ilgili olarak geçen ay 19 yaşında ABD vatandaşlığına da sahip Michael Ron David Kadar gözaltına alınmıştı.

Öte yandan açıklamada gencin ABD'ye teslim edilmesi yönündeki taleplerin reddedildiği de aktarıldı.

İHBARLARI YAPAN GENCİN BANKA HESABINDA 2 MİLYON ŞEKEL BULUNDU

Channel 2'ya bilgi veren güvenlik kaynaklarının aktardığına göre, bomba ihbarlarında bulunması için Kadar'ı tutan kişinin sanal para birimi bitcoin'le ödeme yaptığı da ortaya çıktı. Yapılan incelemede Kadar'ın banka hesabında yaklaşık 2 milyon şekel (yaklaşık 2 milyon Türk lirası) bulundu.

Kadar'ın asıl gelir kaynağının ise pasaport, kimlik kartı ve vizenin de aralarında olduğu geniş yelpazedeki sahte belge yapımından geldiği belirtildi. Polis ayrıca, Kadar'ın internetten uyuşturucu sattığı ve hacker'lık yaptığına inandıklarını kaydetti.

ABD'Lİ BİR ÖĞRENCİ DE SINAVDAN KAÇMAK İÇİN KADAR'LA BAĞLANTI KURDU

Bu arada Channel 2'nun haberine göre, söz konusu ihbarlardan en az birinde Kadar'la irtibata geçen bir ABD'li öğrenci de var. Öğrencinin okuldaki sınavdan kaçmak için Kadar'la bağlantı kurduğu ve Kadar'ın telefonla ihbarda bulunarak okulun boşaltılmasını sağladığı kaydedildi.

 

Haber Ara