Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Yağlı tohum prim desteği başvuru süresi uzatıldı

Yağlı tohum prim desteği başvuru süresi uzatıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 14:09:28

Yağlı tohum prim desteği başvuru süresi uzatıldı
COŞKUN ERGÜL - TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, yağlı tohum prim desteğinden yararlanmak için başvuru süresinin 3 Haziran 2016 tarihine kadar uzatıldığını belirterek, "Bu süre uzatımı, müracaat edemeyen çiftçilerimiz açısından önemli bir gelişme, bu müjdeyi çiftçilerimize verebiliriz." dedi.

Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının her yıl, pamuk, mısır ayçiçeği, kanola gibi yağlı tohumlara prim desteği verdiğini bildirdi.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilerin bu prim desteğinden yararlanmak için geçen nisan ayı sonuna kadar müracaat etmesi gerektiğini ifade eden Erdem, "Bu destekten yararlanmak için müracaat tarihini geçiren çiftçilerimiz var. Bazıları farkına varamamış, bazıları çeşitli sebeplerle başvuramamış." diye konuştu.

Erdem, çiftçilerden, bu sürenin uzatılmasına yönelik çok sayıda talebin gelmesi üzerine, konuyu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e arz ettiğini kaydetti.

"Sayın Bakan konuyu inceledi, makul ve doğru buldu." diyen Erdem, çiftçilerin yağlı tohum prim desteğinden yararlanması için başvuru süresinin 3 Haziran'a kadar uzatıldığı bilgisini verdi.

Erdem, "Bu süre uzatımı, müracaat edemeyen çiftçilerimiz açısından önemli bir gelişme, bu müjdeyi çiftçilerimize verebiliriz." dedi.

Mehmet Erdem, Aydın'da süresinde başvuran çiftçilerin hesaplarına, sadece pamuk için 175 milyon 500 bin TL'lik prim desteğinin yattığını vurgulayarak, bu prim desteklerinin, ürünlerin çeşidine göre değiştiğini ifade etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara